Umeå eller Luleå *

Vilken stad är bästa att bo i och varför?

Piteå...Trevligt folk, och nära till allt:) Jag skulle välja Umeå, rolig blandning av folk, mer studentstad än Lule, bättre uteliv och vackrare stad helt enkelt...

Umeå är större. Finns omkring 25 000 studenter i staden. Nära universitetet ligger IKSU som är ett av världens största & fräschaste sportcenter. iksu.se/sv/IKSU-sport/

Håller med Therese :)

Luleå. Både vackrare och trevligare samt bättre vintersport. Har bott på båda ställena, Umeå dit flyttar jag aldrig mer. Luleå återvänder jag gärna till.

Båda är fina, men i Umeå händer det mer av det jag är intresserad av: jazzfestival, filmfestival, teateruppsättningar, NorrlandsOperan, den stora träningsanläggningen IKSU, Sveriges bästa affär Kii och så vidare.

Latt Umea. Har bott i bada staderna och Umea ar en av Sveriges battre stader samt Lulea en av de samre.

1.Varför är Luleå en av de sämre? Jag funderar även på Kiruna eftersom jag älskar luften där och naturen. 2.Vad tycker ni om Kiruna då?

1. Ganska sur befolkning som ar svar att lara kanna, men nar man val har lart kanna folk kan de vara trevliga. Dryg storstadsmentalitet trots att Lulea ar mer av en liten smastad. 2. Naturen kring Kiruna ar fin, men brrr va kallt. Dessutom lite litet samhalle.

Bor i Luleå sen 4 år tillbaka (student), längtar därifrån varje dag. Precis som Jan Af Banan säger, dryg storstadsmentalitet men är en småstad och wannabe stockholmskänsla.

Bor själv i Luleå och har gjort det hela mitt liv. Känner igen det ni säger om storstadsmentalitet. DOCK så har Luleå en otroligt vacker natur, med fyra årstider. Vi har flera elitlag om man är intresserad av sport, och bra idrottsanläggningar osv.. Klart man längtar bort när man alltid bott här, men jag gillar Luleå trots allt :)

Jag skulle ocksa vilja bo i Norrland. Arjeplog t ex. :-)

Lars ;-) Så där ska det låta!!..Dörren står alltid öppen för dig!!;)

Tycker Lars ska sikta på Nourte :)

Absolut Umeå. hela stan är ju full av glada studenter. Jag bor där och trivs jättebra. Luleå är mysig men inte lika mysig. I och för sig så kan man köra skoter i luleå, så på så sätt är den bra. Skillnaden har folk redan skrivit här. dryg storstadsmentalitet i luleå och öppet folk i Umeå. Det vet jag att de flesta håller med om. Kiruna är kall och blåsig. alla där är typ småfjortisar. Men det är nära till fjäll och fiske om man gillar det. Jag tycker folk är trevliga där men mest för att jag har kompisar där.

Så Kiruna är kallt och blåsigt? Jag tycker att naturen i Kiruna är underbar ialla fall. Så om valet står mellan Umeå och Kiruna så väljer ni Umeå eller? Jag har hört att naturen i Kiruna är mycket finare än Umeå och att Kiruna stad också är finare? Stämmer detta?

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444