Tips på billigt kamerastativ att backpacka med?

Hallå! Hade med mig min filmkamera till Australien och Nya Zeeland förra året. Filmen blev najs men jag störde mig så mycket på att det var såna skakningar. När jag åker tillbaka vill jag göra en ännu snyggare film. Så jag tänkte skaffa mig ett stativ att ta med. Så har ni några bra tips på billiga stativ som inte är alltför tunga?

Generellt sett så kostar bra och stabila stativ för videokameror en hel del, samt att de i regel är relativt tunga i förhållande till stativ för fotokameror. Orsaken till att de behöver vara betydligt tyngre är att man vill undvika vibrationer och oönskade rörelser i samband med panorering. Utöver detta så brukar själva stativhuvudet vara lite dyrare då man vill ha någon form av dämpning av rörelsen vid panorering. Så svaret är kanske inte något vidare. Men frågan är varför du behöver ett stativ. Ett billigt och lätt stativ lär knappast få bort oönskade skakningar vid filmning på frihand. :(

Jag skulle rekomendera Gorillapod.

Jag köpte ett monopod på Expert, smidigt och det duger utmärkt som stöd för både video och systemkameran. Behöver inte vara mycket till stativ egentligen för att slå handhållet :-) expert.se/Product/…

Gorillapod räcker för min del...

Gorillapod använder jag också. Lätt och smidigt. (Och billigt var det också, vill jag minnas.) Sedan jag köpte det har jag inte använt något annat.

Jag har själv använt HQ Resestativ 19 och gillade detta för det var så lätt och praktiskt att ta med. Bästa stativet är ju alltid det man har med. Inte världens stabilaste men tillräckligt bra. Nu har jag iofs investerat i ett dyrare för 700 i kina. Men det tidigare räckte bra för mig i många år.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444