Vatentålig digitalkamera tips!!!

Hej! Det är så att jag behöver mig en vattentålig kamera som man kan använda vid snorkling och vattenaktiviteter. Vill inte ha världens dyraste kamera. Vill att den ska vara praktiskt och bra, enkel och lätt. Helst en kamera med egen batteri, inget aaa batterier. Tack

Hej, Jag har denna Fujifilm Finepix XP30 Black Art.nr: 149606 (NetonNet) Kostar 2000kr har för mig att jag bara betalade 1500kr men inte säker. netonnet.se/art/foto/kompaktkamera/aventyr/fujifilm-finepixxp30black/149606.4558/

Www.gopro.com en hd kamera som filmar och tål ner till 60 meter i vattnet. Kostar ca 3800 i Sverige men beställer du från USA så hamnar du på ca 1800. Inte så farligt.

Jag har en Canon Powershot D10 tror jag den heter. Silvrig/blå. Går ner till 10 meter står det på den, jag har haft den på 15 meter och det gick bra. Tyvärr har den vid snorkling ett par ggr tagit slut på hela batteriet efter 5 minuter, men sist jag använde den tog jag ca 125 bilder under en ca timme dag 1, och förväntade mig inget alls av batteritiden dag 2 eftersom jag inte laddat den därimellan men den höll för en timme till och lika många bilder som dagen innan:) Den ska även vara lite mera slagtålig än andra kameror. Kostade lite över 3000 för ett år sen när den var ganska ny på marknaden, kanske lite billigare nu, vet inte riktigt.

köp min Olympus 1030sw vill ha 1000 kr för den.

scandinavianphoto.se/product/… En kompis hade denna när vi var i Centralamerika nyligen. Vi använde den när vi dök (och som festkamera :) ) och hade den nere på 13-14 meter, utan problem. Den rekommenderas iofs till 10 meter.. men men :) Exempelfilm: youtube.com/… Hittar den för under 3000:- om du kolla prisjakt: prisjakt.nu/…

Robin: Gopro är en cool kamera, men en stor nackdel att man varken har sökare eller liveview på den. Denna borde man bara ha som komplement till en annan mer allround-kamera.

Jag är också ute efter en vattentåligkamera. Jag har varit inne lite på Olympus tough men jag har läst på forum att de bara klarar en begränsad tid under vatten, flera säger att deras har läckt in vatten och pajat... Någon som provat Flera bilder Canon D10 PowerShot ?

Använder själv Olympus tough och den har varit MKT under vatten utan problem. Är riktigt nöjd med den! =)

GOOOOOPROOOOOO! Fetaste bilderna medvidvinkel

[quote]Jag är också ute efter en vattentåligkamera. Jag har varit inne lite på Olympus tough men jag har läst på forum att de bara klarar en begränsad tid under vatten, flera säger att deras har läckt in vatten och pajat... Någon som provat Flera bilder Canon D10 PowerShot ? [/quote] Min far ägde en Olympus Tough - första doppet och deras ännu inte tagna semesterbilder försvann. Naivt att tro på fullt fungerande kamerahus på budgetmodeller kanske...? Jag har tyvärr inget tips på modell, men avråder dig att köpa en Olympus.

Jeg har samme erfaring med Olympus Tough. Riktignok ble bildene overraskende bra over vann. Men jeg fikk bare tatt ca 3 bilder under vann før "tøffingen" sa takk for deg. Har ikke virka siden. pbase.com/bolla49/image/… Nå har jeg et Pentax Optio W 90. Bildekvaliteten er ikke all verden, men det ser i alle fall ut til å tåle vann. pbase.com/cameras/pentax/… eflatjan pbase.com/… my.flightmemory.com/…

Tråkigt att ni verkar ha så dåliga erfarenheter av Olympus! Vi kanske bara har haft tur vad vet jag...men den har verkigen varit MKT under vatten utan några som helst problem. Vilken modell har ni haft? Vi har en 8010 iaf och tycker väl inte att det är en budgetkamera? Edit: Såg att den var bra mkt billigare nu än för ett år sen när den var ny så ja...kanske var lite budget då om man kollar på dagspriset iaf.

Mitt var et 8000. Virkelig synd at det gikk som det gikk for som sagt, bildekvaliteten var bra, mye bedre enn Pentaxen jeg har nå. Regner med at de retta opp svakhetene på 8010. Har forøvrig alltid med meg et vanntett sekundærkamera. Ikke bare for undervannsbilder men også for dårlig vær eller andre risikable miljøer. eflatjan pbase.com/… my.flightmemory.com/…

Hej ! Har själv en olympusTough 8000,har badat o filmat under vattnet både i sverige o thailand utan problem.Finns test på nätet vad den klarar av ,Rekomenderas!

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444