Hur förvarar du din systemkamera?

som rubriken lyder; Hur förvarar du din systemkamera? Håller på att planera in asienresan, men har aldrig haft med mig systemkamera på längre turer, och att ha en kameraväska hängande jämt och ständigt vet jag inget om (skavsår på halsen?) hur har ni gjort, ni som haft med er systemkameran på längre resor, hur förvarar ni den?

Kameran i en kamerabag och kamerabagen i väskan/ryggan - och sen tar jag fram den när jag vill ta kort. Ibland tar jag med kamerabagen på promenad, t ex i städer.Då har jag den runt halsen. :-)

Du får skippa systemkameran och skaffa en sån här till iphonen. :-) photojojo.com/store/awesomeness/iphone-telephoto-lens/

Det här är en fråga som många av oss brottas med. Kameran vill man ju ha med, men hur och var, ja det är problemet. Först kanske du ska fundera på vad du vill fota. Ifall du gillar att fota bland folk - på marknader, i stan, eller liknande, så är det ganska opraktiskt att ha en ryggsäck. Det kommer att vara jobbigt att ta av väskan och ta upp grejerna varje gång du ser någon intressant. Tar det för lång tid så missar man ofta fototillfället. Fotar du mer landskapsbilder så är ryggsäck att rekommendera. Jag har själv en Haglöfs Corker som är väldigt bra att bära i och med att den är lite styv i formen. Fördelen med en axelväska är att det är enkelt och snabbt att ta fram kameran, och ifall du har en halvsunkig väska så är det ingen som kommer att kunna gissa att du går omkring med en dyrbar kamera. Det gäller iofs även med ryggsäckar. Ett tips är att ta ut insatsen ur en fotoväska, och stoppa den i en vanlig väska som inte skriker "här är min dyra kamera!". Själv har jag flera gånger bara använt en enkel axelremsväska till min systemkamera, och extra objektiv. Sydde ihop en enkel liten påse i fleecetyg så att kameran inte skulle repas i väskan. Sen så skulle jag vilja påminna om att alltid linda kameraremmen runt handleden så fort kameran är framme. Det minskar risken att någon sliter den ur handen.

Iphone och allt som har med Apple att göra hoppar jag på med båda benen. ^^ Fottar nästan allting som kan va intressant, men om jag ska vara ärlig så är det landskapsbilder som det blir mest av (även det som är mest intressant) Nu när jag tänker efter så skulle man kunna förvara en liten kameraväska i nedersta delen av ryggan, där man i vanliga fall brukar ha sovsäcken? och sen när man ska gå på stan så tar man ut den.

[quote]Du får skippa systemkameran och skaffa en sån här till iphonen. :-) photojojo.com/store/awesomeness/iphone-telephoto-lens/ [/quote] photojojo.com/store/awesomeness/iphone-slr-mount/

Jag tar med mig systemkameran enbart på sceniska resor och långresor, men oftast har jag den i en plastpåse eller direkt hängande på axeln. Inte perfekt direkt, men det är skönt att kunna få upp den lätt och snabbt. De bästa bilderna är oftast flyktiga.

[quote]photojojo.com/store/awesomeness/iphone-slr-mount/ [/quote] Det där ser ju seriöst efterblivet ut, vad är poängen? jag kan, därför gör jag det?

det är "pain in the ass". Allt jävla skit man ska ha med sig. Väska, glugg, extra grejer och annat skräp. Allt med på planet som handbagage. Sen ute i "fält" så beror det på. Ska man ha gluggar och extra grejer så blir det väska. Annars över axeln. Mitt enda tips är en bra all around glugg och en lätt kamera. Det är inte lätt men vad gör man..

[quote] Det där ser ju seriöst efterblivet ut, vad är poängen? jag kan, därför gör jag det?[/quote] Kan nog hålla med dig. Fast jag har en känsla av att det är ett bra sätt att träffa människor. Tänkt att du står vid någon typisk sevärdhet där det står en hel bunt med turister med systemkameror och sedan sliter du fram den där linsen och sätter på iphonen. Tänk vilken uppmärksamhet du skulle få. Så den är nog kung som icebreaker.

Noah, tänk på att ifall väskan är tungt lastat så kommer kameran att bli mos varje gång du ställer ner väskan...

[quote]Det där ser ju seriöst efterblivet ut, vad är poängen? jag kan, därför gör jag det? [/quote] Det där kan ha varit det sundaste inlägget i år. Tack.

[quote]Noah, tänk på att ifall väskan är tungt lastat så kommer kameran att bli mos varje gång du ställer ner väskan... [/quote] Det är sant, får slänga in något som stabiliserar underdelen på något sätt, så att det inte blir elektronik-pannkaka av det hela. Kanske en liten bur gjord av hårdplast?

För mig är det enkelt.... Jag Förvarar den Inte: Jag lägger den i ryggsäcken med en vanlig T-Shirt runt om och tål den inte det så är det ingen bra kamera (för Mig). MVH Olav

Jag har ett litet tight fodral som är trekantigt, typ. Det passar slimmat runt kameran. Det har även ett par andra fack, som man kan ha annat viktigt i som inte har med kameran att göra. Perfa för kortare utflykter, kan man ha annat skit där med. På längre grejer agerar det tighta fodralet skydd i väskan. Det väger ju inget ändå så.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444