Jobba i Norge, kolla här först

Har du frågor om resor att jobba i Norge? Nu försöker vi samla all basinformation i denna tråd så att forumet blir lättare att hitta i. Detta på uppmaning från medlemmarna. Lycka till!

Hur mycket cash behövs för att kunna dra till Norge? Läste någonstans att ibland vill folk ha deposition för hela sex månader! Har funderat länge på att sticka till Norge och tjäna lite pengar men känns ändå avlägset med tanke på att man behöver en stor summa med sig.

3 månaders dep är normalt i oslo och städer runt omkring, om de är frågan om något dyrare objekt så brukar dem i vissa fall vilja ha 6 månader men jag har aldrig varit med om de. Normal hyra på en 1:a med kök är allt från 6000-8000 kr och kollektiv ca 4000 kr för eget rum.

Går det inte bra med den här 9 sidor långa tråden om Norge då? backpacking.se/Discussion/… som dessutom innehåller en guide till att jobba i Norge: backpacking.se/… Skämmigt när nån som ska vara typ "moderator" här gör samma tabbe som alla andra nykomlingar på forumet. Då vet man inte vart världen är på väg.

För nästan allt: finn.no

Hej! Ledigt rum från Januari - mitten av Mars! Jag hade tänkt resa Januari - mitten av Mars. Bor samman med två vänner, men mitt rum kommer stå ledigt. Därför tänkte jag höra om någon var intresserad av ett billigt rum i Oslo centrum (4300 nok/mån) Deposition behövs inte betalas eftersom jag redan ligger inne med den ÄR du intresserad eller har frågor så är det bara att kontakta mig :)

Hej du behöver ca 8, 9, tusen. Det hade jag när jag reste till Norge. Bor i Sandefjord mycket bra ställe att leva och jobba på :) Älskar Sandefjod Kollektiven kostar ca 3500 för eget rum. Sen finns det mycket lägenheter och bra boende på Finn.no med. Man kan hitta billigare boende med om man lägger ner lite tid på det! sen finns det campingar som hyr ut lägenheter osv. Rekommenderar Sandefjord skarpt! Hyfsade priser på mat. Nära till Sverige. Trevligt folk. fin hamn. Bra natur och allmänt trevlig stad! Norge har framtidens jobb!

Är verkligen sugen på att dra till norge i december/januari men undrar lite över hur man söker jobb? har kollat runt på lite olika sajter men alla "fabrik/lagerjobb" vart finns dem? =) tacksam för lite tips! / Jennie

sök på tex orcus.no mycket bra bemanningsföretag! de behandlar dig som människa iaf!

Jag har också funderat på att dra till Norge och jobba, samla ihop lite pengar för att sen göra en långresa. Men är det svårt att få jobb i norge?

Gällande deposition och startkapital är det varierande, i regel är det upp till 3 månaders deposition. Priserna på boende varierar likaså, kollektiv som (TBsaklart)nämnde ligger i regel mellan 3-4000:-, och med tur slipper man hosta upp deposition. Vårt första boende var en omöblerad lägenhet, 4000:- och utan deposition. Det går att komma undan skyhöga priser och deposition, då rekommenderar jag att man minst är 2 på boendet. Vi är tre kompisar som tillslut lyckades komma över ett fullt möblerat boende för 5000:- i månaden, det som tillkommer är el. Jobbmöjligheter finns, vi svenskar är alltid populära och arbetsvilliga hos dessa norrmän. Vad som gäller Sandefjord, som är en hamnstad finns det många jobb som är säsongsberoende. Exempelvis restauranger och diverse krogar vid hamnen. I regel är det torka för dessa jobb vid höst/vinter, men möjligheterna öppnas upp vid vårkanten. Bortsett från dessa finns det gott om matbutiker, affärer av olika slag, försäljningskontor, till dem klassiska lagerjobben. Truckkörkort är alltid ett plus i kanten vid lager. I skrivande stund vet jag att Expert söker anställda för kommande butik som ska öppnas inom snar framtid, bland annat. Koka ihop ett cv,registrera dig på samtliga bemmaningsföretag och var inte rädd att ringa och söka över telefon. nav.no - norsk arbetsförmedling, manpower.no addeco.no proffice.no Vid intresse kring arbete och boende kan jag hålla ett öga öppet, MVH Linus

tack så jättemycket för informationen Linus =)

Någon som skulle kunna redovisa hur inkomster kontra utgifter ser ut när ni jobbar och lever i norge? Det vill säga, vad ni tjänar på en månad samt vad ni spenderar. Det vore guld värt att få någon form av inblick, jag själv oroar mig mycket för att inte få ihop nog med pengar för att det ska vara värt det...

[quote]Någon som skulle kunna redovisa hur inkomster kontra utgifter ser ut när ni jobbar och lever i norge? [/quote] Har flyttat hem till Sverige, men kan göra ett försök. _____ Inkomst efter skatt Lön: 15000-18000 NOK Utgifter Hyra (inklusive el, värme, bredband): 3000 NOK Mat: 1000-1500 NOK Transport: 1000-1500 NOK Mobil: 200-300 NOK Övrigt: 500-1000 NOK _____ Har räknat ganska högt. Bodde fyra stycken tillsammans. Köpte nästan all mat i Sverige. Bil till jobbet i stort sett varje dag. Inte det mest högavlönade jobbet och lönen varierade lite beroende på hur mycket jag jobbade. Jag tycker helt klart att det var värt det. Sparade ihop mycket pengar. Blir ju mer i svenska pengar när man växlar över. En slutsats vi drog efter att ha varit sex månader i Norge är att man måste leva väldigt billigt för att kunna spara ihop pengar. Du kan inte leva som du gör i Sverige i Norge, för det kostar så pass mycket mer. Ställ gärna fler frågor.

Hej! Jag funderar på att åka till norge för att jobba som ssk. Har 3års erfarenhet, vilken lön kna jag begära? Var är bästa att åka?

jag undrar hur jag rent praktiskt ska gå tillväga för att flytta till norge och arbeta där. måste jag registrera mig, var, hur. skattekort, bankkonto. vilka är förutsättningarna för att kunna jobba?

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444