inhemskt folk vill ta bilder på en (asien)

dettta har hänt mig 2 gånger + att jag har sett det hända en annan person också första gångan var på bali när jag blev stoppad på stranden och dom ville ta en bild på mig och deras mamma (70-80 år gammal) andra gången har på en färja vid ko chang thailand och då ville en grupp med kvinnor ca 35-40 år stå jämte mig och sen ta en bild någon som har någon aning varför...

Ja för att det är exotiskt så klart? precis samma anledning som att "vi" tar kort på folk där. Sen är det också ganska populärt hemma i byn att ljuga ihop en liten story om att man va polare också. åk till en turistort i Indien som Indierna gillar själva så kommer du aldrig få vara i fred.

Bara för att du är så snygg, Joan. Du går hem hos dom äldre damerna i Asien antagligen.

Det har hänt mig några gånger... lifewontwait.se/2011/01/23/en-vanlig-dag-som-kandis/

Händer mig hela tiden. Ofta av någon som inte frågat om lov först.

[quote] Bara för att du är så snygg, Joan. Du går hem hos dom äldre damerna i Asien antagligen.[/quote] -like- :P

[quote]Händer mig hela tiden. Ofta av någon som inte frågat om lov först. [/quote] Alltid! Men ibland blir bilderna bättre om man inte frågar. I Kina lyckades jag lura till mig en massa pussar av flickor som ville fotas med "rockstjärnan". Tills jag insåg hur det ser ut med en skäggig, snart gammal, viting som stjäl pussar från kinesiska fjortisar. Men flickor med mobilkamera är bara gulligt. Blir mindre gulligt när man jagas av en grupp medelklasskineser med sina femkilosobjektiv i högsta hugg. Undvik kinesiska toppturistmål under "de gyllene veckorna"!

jag hade en far och hans 2 söner som skulle ta bild ihop med mig, jag var väl halvmeter längre än fadern :)

I Indien och Bangladesh hände det hela tiden. Blev utskälld en gång på en tågstation när jag satt och halvsov för att jag inte vaknade och posade.

Har hänt mig i flera gånger i Peru men även i Thailand, Vietnam och USA. Alla frågar dock vänligt om det är okej om jag är med på bild med dom. Ganska underligt.

det är klart, ni får ju tänka hur det var här i Sverige när folk såg en livs levande svart människa för första gången. det blir ju lite samma effekt där borta antar jag?

I Indien, Mumbai, blev min kompis och jag fotade konstant. De flesta frågade inte om lov först utan de satte sig bredvid oss och lät kompisen fota. Det var jobbigt de första dagarna men man vande sig, lite ialla fall... Nu är vi i New Delhi och här är det inte riktigt samma hets för västerlänningar.

Det verkar vara så på sina håll i Asien, ja. Själv gav jag upphov till uppmärksamhet i Bangladesh förra året. Vissa såg ut att bryta ihop av skratt när de fick syn på mig, och andra stannade upp och bara stirrade med stenansikten. Hade inget som helst problem med det under mina två veckor där, men det hade nog blivit jobbigt i längden. Jag var på ett populärt turistställe för bangladeshierna själva och blev där fotograferad av alla möjliga människor vare sig jag ville eller inte. Gav mig en ursäkt att fotografera dom hej vilt jag också utan att känna mig alltför "kolonialt" påträngande :)

Har precis kommit tillbaka fran att ha varit 2 manader i Indonesien. White skin = godlike i asien. Kan man snacka lite av det språket dær man reser blir dom øverførtjusta och tar alltid fram en Blackberry før att ta foto :P

Testa att ta med blonda småbarn. Min 3-åring vägrade bli fotograferad (av alla, även oss förutom i undantagsfall) i flera månader efter ca 2 månaders resande i SOA...

helt rätt, grym 3-åring. Jag vägrar också bli fotograferad!

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444