Bamba Experience, vet någon något? 20.000 SEK

Hej alla, som rubriken lyder så vill jag veta om det är någon där ute som har åkt med Bamba Experience genom Sydamerika? Har letat runt på diverse olika forum, såväl svenska som engelska, ja till och med spanska men utan att ha fått något konkret svar. Jag blev själv tipsad av Killroy att resa med dem (och dem återkommer även frekvent i Killroys resa-katalog över Latinamerika) men känns som att man vill ha någon annans åsikt innan man bokar en bussbiljett för ca 20.000 sek (Samba to Inca Ways, bambaexperience.com/… ). Vi hade även planerat att ta oss an Inka-leden med Bamba. Någon som har någon erfarenhet av det, eller kan tipsa om någon annan researrangör som är utöver det vanliga men till ett humant pris för att ta sig an "leden"? Nu blev det två frågor i en "Post" inte mening. Först och främst vill jag alltså veta vad backpacker-folket där ute tycker om Bamba Experience överlag. Tacksam för alla svar!

Jag tycker att det verkar vara jättemycket pengar för, som du säger, en bussbiljett. Tittade snabbt igenom de "gratisaktiviteter" som ingår, och för de flesta är det ju bara transport och guide som är gratis, mat/aktiviteter/inträden ingick bara i undantagsfall (förutom Pantanal-utflykten som faktiskt verkade ok). Jag kan förstå om man känner det som roligare/tryggare med en gruppresa ibland, men här bor ju folk ändå på sina egna hostels och har ingen fast resrutt, så jag gissar att man kommer synka med den vanliga trailpubliken. Då förstår jag inte varför du ska betala för det. Du kommer att träffa jättemånga likasinnade längs precis den rutten om du gör den själv, och det kommer att vara mycket billigare.

Tack för snabbt svar! Ja, jag har tänkt över det där också och undrar hur mycket billigare det skulle bli om man gjorde resan på egen hand? Har du någon uppfattning/gjort någon liknande resa? Är det en vanlig väg att ta sig genom Sydamerika på? Killroy sa att andra fördelar med att resa med Bamba är att varje gång man anländer till en destination så får man ett mail med tips på diverse olika aktiviteter man kan hitta på på destinationen samt tips (och discounts) på olika hostels att bo på men det kanske står i vilken guidebok som helst.. Som sagt tacksam för alla svar man kan få!

Tyckte också att det lät dyrt, sen tycker jag att namnet "Bamba Experience" är ganska roligt eftersom peruanerna säger "bamba" om kopior.

Befinner mig nu i Panama och har precis genomfört hela Sydamerika-turen. Vi gav oss iväg utan att boka Bamba Experience-biljetten och tur var väl det! Vi har inte haft några som helst problem med att hitta bussar eller så och vi gjorde i stort sett exakt samma tur som bamba-biljetterna, fördelen med att INTE ha en bamba-biljett är att du är helt fri att välja vilken destination du vill och i vilken ordning du vill. Summa summarum - Avstå Bamba experience-biljetten

men hur säkra är de andra bussarna jämfört med bambas? Jag kommer ihåg att bussarna i centralamerika var jättebra på de stora sträckorna men ett halvete på små bergsvägar med knökfulla minibussar som då och då föll ner för stupen..

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika