Svenskar i Tromsö?

Undrar om det finns några svenskar i Tromsö, som dyker in på backpacking emellanåt? Några som redan bor där, eller som har tankar på att flytta upp? :)

Var där sommaren 2010. Funderar på att evt flytta upp i februari, beroende på om gamla jobbet vill ha en, kanske köra fårslakten i september. gör du där uppe.

Ja, du. Jag bodde där förra året, och skulle flyttat upp nästa vecka. Men om bestämde mig här nu. Kör på det jag har :) Undersköterska lite här och där i Norge via bemanning. Vart håller du hus nu? Känner ingen i Ålesund? Jag ska var där nu i December.

Nu är ja i Sverige - Jönköping. Ålesund har ja bara hört bra om. Inte bestämt var i Norge ja ska vara. Funderar på att bosätta mig där permanent.

Ska du vara i Ålesund i december så kan du höra av dig. Jag bor där, ska till New York skiftet av nov-dec men hör av dig om du fortfarande är här en vecka in i december.

Ar i Tromsø nu och jobbar, vi ar uppemot 16 ssk från Adecco har nu, och så finns det ju en hel høg med svenska sjukskøterskor som kommer hit på annat vis har i byn också. Adecco Tromsø heter vår lilla facebookgrupp om du ar nyfiken, har dock vart lite dålig action dar på senaste men det får vi styra upp :-P

Veronica! Är Tromsø en stad du rekommenderar att bege sig till för att arbeta? Tromsø är nämligen extremt lockande för min del, i och med att staden ligger så pass långt norrut. Jag åker gärna buss 30h dit upp =P Är ni många svenskar där uppe? Hur är det med boende? I och med att det är en studentstad så är det väl garanterat hög konkurrens om just boendet. Man kanske borde kolla på kollektiv? Någon annan som vill upp?

Hej! Jag funderar på att åka upp till Tromsö och jobba i april, när mitt nuvarande jobb tar slut. Har en kompis som pluggar där uppe och trivs jättebra, annars vet jag inte så mycket om staden. Det skulle vara kul om andra också funderar på att åka upp, man kanske kunde leta efter boende tillsammans?

Hej Linnea Oj, i April? Långt kvar dit dock :) Men Tromsø låter kanon. Funderar lite på vad som är bäst upp, buss/tåg eller flyg? Lutar åt flyg för min del, går snabbare och kostar typ lika mycket. Dock kan man ju inte ha lika mycket packning med sig om man åker flyg :/

Hellooo! Trodde jag fick post när folk skrev i tråden jag skapat, men tydligen inte. Och här hade det ju ploppat in en del :) Jens, jag är i Ålesund nu, men blev bara för 6 dagar, blev lovad jobb, men när jag väl var på plats så fanns det inte jobb? Yeye. Nu ska jag upp till Tromsö på måndag igen :) Blir jobb där, i December och Januari. Veronica, grymt kul och i samma branch också :) Hookar upp med er på eran facebook sida :) Mathias, Tromsö är verkligen en plats att besöka om du inte varit där. Jobb löser man alltid och boende också. Du hittar boende på finn, zett eller hybel.no och jobb på nav, adecco eller manpower. De flesta bor i kollektiv och det flesta vill ha deposition. I Januari så blir det väl en del studenter som flyttar o de kommer nya, så är krig om boende. Men boende får man :) Vet inte hur man fraktar sig till Tromsö med buss eller tåg? Vart man hoppar på osv. Jag har alltid tagit flyg. Lavpris på Norwegian. Linnea: Skrev precis i jorden runt tråden, och såg att du skrivit där och om att du även skulle upp till Tromsö :) Hoppas ni alla mår bra i detta underbara? väder :)

Bott här i Tromsö i över 6 år, helt kanon! Förutom nu i mörketiderna då ;p

Hej igen! Mathias: Yes, ett tag kvar tills jag tänkte flytta, men tänkte att det kunde vara kul att redan nu höra om det är några andra som ska dit, börja kolla lite smått på hur det ser ut med boende, jobb etc. Och det passar ganska bra att åka till våren tänker jag, när solen börjar visa sig där uppe igen ;) Jag tror det kommer bli flyg för min del också. Jannicke: Vad roligt, då får jag kolla den också! Hur länge är du kvar i Tromsö?

Jannicke: Låter kanon! Hur är vädret där uppe? Ser ju ut att vara kallt, men tydligen inte? I och med golfströmmen. Hmm, ja transporten... jag är lite kluven där. Tåg tar man upp till Bodö och sen buss därifrån, men det tar ju liksom 25-30h, dock så får man ju ha betydligt mer bagage med sig där än med flyg. Vad är det max man får ha med sig när det gäller flyg? 20-25kg? Jag har ju heller ingen aning hur pass mkt bagage man bör ha med sig upp dit. Man tar ju med sig kläder osv osv. Linnea: Okay! Boendet är det hög konkurrens om vad jag vet, men vi får väl se. Ja, Flyg eller tåg/buss... hänger på bagaget som sagt! Tips? Tack för svaren!

Mathias (matte90): Med SAS medföljer 23 kg bagage gratis + 8 kg handbagage. Lägger du till 300 kr får du ha ett till bagage på 23 kg vilket du bör klara dig på utan problem. Med norwegian är det 20 kg som gäller som gratis bagage + 8-10 kg handbagage och man kan såklart lägga till en summa där med om man vill ha extra bagage, minns dock inte priset men är ungefär samma som sas.

Kan vara så att med norwegian kostar det en avgift för samtliga bagage.

Hej, Har glømt att titta in hær men nu så! Tromsø kan jag definitivt rekommendera, det ær en av Norges større stæder och med en høgskola med runt 10 000 studerande (mkt vård: psykologer, lækare, sjukskøterskor, veterinærer) så blir det riktigt bra med party inne i centrum om man vill det. Vackert också, æven om det ær vældigt mørkt denna period. Jag tycker att man støter på svenskar hela tiden, vare sig det ær expiditer, vårdpersonal eller bara folk man hør snacka på bussen. Boendet ær det nog høg konkurrens om, en av tjejerna i vårt kollektiv flyttade ut från Adeccos eget boende som vi andra bor i och skaffade egen lægenhet, hon verkade ændå ha lite alternativ. Skulle rekommendera flyget upp, som sagt, man kan ju lægga till før en extra væska!

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444