Hostel i Buenos Aires

Tips på bra och billigt hostel i Buenos Aires? I något säkert område som ligger bra till. Tänkte att det kunde vara skönt att boka första natten hemifrån =) Andra BA-tips tas tacksamt emot!

Här har du ett trevligt ställe : hostelclan.com.ar/

Själv ska jag bo här... americahostel.com.ar/… Men jag vet inte om det är nått att ha ännu... men det verkar så.

Coolt! The Clan är tillbaks! De stängde hostelet för nåt år sedan, men nu ser det ju ut att vara öppet igen. -Eller inte alls, läs nedan, antagandet baserades helt på att hemsidan fanns kvar. Hoppas att de fixat taket/golvet då jag tror anledningen att de tvingades stänga vår att kåken var utdömd då inspektion på inspektion sa att taket kunde rasa in (vilket även var dansgolvet för baren). Jag jobbade där stora delar av oktober 2008 till och med början på maj 2009, med vissa uppehåll i anställningen då jag inte kunde hålla käften och ägaren var ett svin. Om de bytt ägare rekommenderar jag att man bor där och betalar för sig - om de inte gör det kan man lika gärna bo på ett billigare ställe men hänger och festar i baren på The Clan. (finns många billiga i området som tyvärr är svåra att boka i förväg då de inte har web-sidor). Jag älskade alla mina kollegor, såväl i baren som i köket, receptionen, spanskskolan och resebyrån - och jag håller fortfarande kontakten med många av dem (även om jag inte varit tillbaks i Argentina sen jag "flydde landet" i mitten av maj 2009. Ett annat populärt backpacker-/partyhostel i stan är The Millhouse som du lätt googlar fram.

En del föredrar Palermo, men jag söker mig alltid till San Telmo. Här är det Hostal de Granados och Carlos Gardel som jag tycker är bra.

Finns Hostel Clan kvar? Va för några timmar sedan utanför och de ser helt igenbommat ut. Någon som vet om de flyttat, och isåfall var? Såg verkligen fram emot att testa det.

Ajdå - då stämmer trotts allt det jag skrev i början av förra posten - de bommade igen för nåt år sen. Jag tror som sagt det berodde på att huset var på väg att rasa ihop och ingen var beredd att satsa mer pengar på den upprustning som skulle krävas för att inte bli utdömda.

Fan va trist. Var ska man annars gå som helt ny i staden? Känner mig sjukt vilsen. Vill träffa andra turister!

Har du kollat in The Milhouse? ligger bara nåt kvarter från The Clan och var på min tid de största konkurrenterna.

Tänkte själv eventuellt bo på Milhouse Hostel i mars. Nån som bott där? Vad tyckte ni?

Milhouse har det bästa partyrycktet bland backpackers i SA. Go for it men räkna in te med en lugn stund. Vill man ha ett relativt billigt, hipt hostel skulle jag rekomendera Palermo House. Det är inte det renaste eller helaste stället, men skön atmosfär och väldigt bra läge i Palermo Viejo (nära barer och shopping, parker och tunnelbana fem min promenad bort) säkraste området i stan. Lugnt och vackert (boka online så kan det finnas kampanjer) hostelworld.com

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika