Colombia.. grymma tips sökes :)

Jag kommer att vara i Colombia 10mars-29mars.. Någon som ska dit? Bra tips på platser runt Karibien sidan? :)

Jag trivdes mycket bra i Taganga (Santa Marta). Väldigt lugn liten fiskeby med en kort combi-resa in till stan. Själv hyrde jag och min flickvän ett rum i ett litet hus och betelade för detta ca 500kr för två veckor och då hade vi ju kök så vi kunde laga maten själva. Man kan köpa billig fisk direkt från båtarna i hamnen och även om det inte finns några stra snabbköp i byn så går det som sagt snabbt att fara in till Santa Marta när man så vill. Kan dessutom för de som har intresset rekommendera att hyra en liten eka i hamnen och fara ut och fiska sin egen mat - vi var fem pers från huset där vi bodde som delade på dagshyran (15000 pesos, dvs ca 55kr), jag med min sambo, ett colombianskt par och en äldre man från Bogotá. Vi lyckades alltid fånga fisk som räckte till mat för ett par dagar och då alltså till ett pris på under 20kr för oss två. Taganga ligger nära "The Lost City" samt "Parque Tayrona" (där filmen 'Den Blå Lagunen' spelades in) - så det finns gott om sevärdheter i närheten också. Det finns ett trevligt svenskägt café i Taganga också, ifall man saknar fullkornsbröd och kanelbullar. Jag har i och för sig inte besökt någon annan del av Colombias karibiska kust, men kan fortfarande rekommendera stället.

Tack Simon ! Ska jag verkligen kolla upp, jag gillar mindre byar vid havet ! perfekt !

Om du åker förbi Tyrona beach (Parque Tyrona) som du för övrigt måste betala för att åka in i så finns det en beach som heter "Hollywood beach". Där finns det en skön camping där du även kan hyra en hängmatta under tak precis vid beachen, grymt fint.....finns rinnande vatten och el. Om du vill ha lite mer äventyr så föreslår jag att du åker ännu lite längre till en by som heter Palomino. Det är en by utanför "off the beaten track" (ialla fall förra året), fråga efter Rosas camping som ligger nere vid havet. En otroligt trevlig familj som även dom har en camping och hyr ut hängmattor under tak för en billig peng.........men där har dom varken el eller rinnande vatten. Palomino ligger nedanför serra nevada do Santa Marta och det finns en hel del shaman indianer i trakten och det lär finnas spännande ställen ännu längre mot Venezuelas gräns. Tyvärr har jag inte varit där ännu men planerar att utforska där igen snart:-) Buss till Palomino tar du från marknaden i Santa Marta..........

Taganga ar verkligen ingen lugn liten fiskeby utan en turisthala... Palomino kan jag daremot rekomendera det ar en jattefin, lugn liten by med en stoor strand dar man inte behover trangas (till skillnad fran taganga). Vi bodde pa en camping som heter Playa escondida dar man kan hyra hangmattor eller sangar med myggnatt, och dom hade sjukt god mat ockso. Cartagena ar en storstad men jag tyckte den va valdigt vacker. Bo inte mitt i gamla stan utan precis utanfor finns det ett omrade som heter Getsemani dar det ar mycket billigare (fortfarade gammal kolonialstil fast lite slitnare). Tyvarr ar det fortfarande mycket turister och man kan rora sig langre utatat och fa det billigare men vi hade inte sa mycket tid dar sa vi hann inte riktigt ge oss ut och leta hostels.

Taganga har mycket turism, ja, men det är en pytteliten by och största industrin är fortfarande fiske - så jag vill ändå försvara det jag skrev förra gången. Ingen trängsel på stranden när jag var där, men det var i och för sig i början på september, och kan ha haft med säsongen att göra. Jag upplevde det dessutom som lugnt med enbart ett eller ett par mindre uteställen plus nån bar. Den största delen av backpackers etc. håller till i Santa Marta, några kilometer bort och långt utom synhåll. Högsäsong kanske stället ser helt annorlunda ut, men jag upplevde det verkligen mer som en lugn liten fiskeby som ändå var utrustad med caféer som hade wifi och andra bekvämligheter som jag uppskattade efter en massa luffande och couchsurfande runt om norra delen av kontinenten.

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika