Bussförbindelser Sydamerika!!

Hej!! Jag och sambon åker till Sydamerika 10 veckor i sommar. WOHOO!! Är supertacksam för lite feedback: ) Resrutt (nerbantad version): Tanken är inresa Quito, runt i Ecuador med buss och Galapagos (ca 1 månad) Buss ner i Peru längs kusten in i landet Cusco och Incaleden, vidare via Puno till Titicaca och LaPaz. (ca 1 månad) Buss La Paz, till Santa Cruz, vidare med tåg till gränsen, därifrån Buss till Rio för att avsluta i Rio (ca 2 veckor) Jag har massa frågor egentligen men mina främsta kommer här: 1) Hur funkar bussförbindelserna mellan Ecuador och in i Peru. Tid i timmar, pengar, möjlighet etc? 2) Hur funkar förbindelserna mellan La Paz till Rio? Har kikat runt och hittade mest info om att det ska gå att resa som jag angav ovan. Stämmer det el. vad finns det för alternativ och isf tid i timmar, pengar, möjlighet, etc? 3) Resbudgeten 60 000. Inga dyra flyg isf inom SA, enkelt (men inte skabbigt) boende, ja backpacker-resa/uplevelseresa med både galapagos och incaleden (=dyrt). Vad säger ni, ska det räcka? 4) Fått prisförslag på 11,300 från GBG till Quito, och hem rio till GBG. Riktigt schyssta flygtider osv - ska man vara nöjd med det eller? 5) Är det säkert att åka buss el tåg kors och tvärs eller hur har ni uppfattat det? Har ju läst en del om risk för väg pirater etc. 6)Måste man boka buss och sånt i förväg eller kan man räkna med att det alltid finns bussar, tåg etc. när man kommer till ny plats? Och hur ofta avgår de?! El. var kan man hitta information om busstrafiken? Ahh..! Massa frågor!! Tacksam för svar! ha de fint, kramar!

Jag åkte själv buss runt omkring när jag var i sydamerika. Kommer inte ihåg priser, bolag osv. Alla bussresor bokade vi på plats, ev någon dag innan man behöver åka ör att veta att man får plats. Åkte buss mellan Guayaquil och Lima, en bra, bekväm buss, men visst det tar sin tid. Äkte även buss mellan Bolivia och Paraguay. Den färden var inte lika bekväm. Var väldigt kallt på natten. Vi hamnade i knarkrazzia vid gränsen vid Bolivia/Paraguay och blev ståendes där i 8 timmar. Sex stycken i vår buss åkte dit för knarkinnehav. Nu var ju detta ingen "turistbuss" utan en sån där vanliga bolivianer åker med. Det var lite otäckt just då men såhär i efterhand så var det ändå en upplevelse. Pirater råkade vi aldrig utför men x gånger kom det in soldater med skarpladdade gevär och kollade våra pass. Vad gäller flygpriset köpte vi för liknande pris som ni fått förslag på. Vad det gäller Galapagos så borde ni inte boka en tour i förväg. Blir mycket billigare att flyga dit och sedan på egen hand ta sig runt. Går snabbåtar till de olika öarna, dock inte de mindre. Glöm dock inte åksjuketabletterna, det är inte en jättebehaglig tur. Det går fort som tusan men tar ändå 2 timmmar.

60 000 kr för 10 veckor, herrejösses. Normalbudget är 10 000 per månad.

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika