overskrida visumet?

Kom in med bat till thai (fran malaysia)och fick bara tva veckors visum sa nu gar mitt visum ut den 15e, och mitt flyg lyfter den 17e. Har hort att det inte gor sa mkt och att man bara maste betala 500 baht per overskriden dag, stammer detta? Kanns lite onodigt att ta en visarun nar jag ska hem sa snart och jag har bara totalt fyra veckor semester...

Det stämmer, men då utsätter du dig också för en risk att hamna på IDC, en väldigt väldigt liten men den finns där å det är alltid värt att ha i bakhuvudet. IDC ( Immigration Detention Centre ) ska få Thailandska fängelsen att verka trevliga! å där sitter du tills du kan betala din böter. som sagt väldigt väldigt liten risk men den finns om du blir kollad av polis innan du är på flygplatsen.

Sa om jag nu klarar att halla mig undanIDC kommer jag fa en boter pa 1000 baht (fot tva dagar) och that's it? Det ar inte sa att jag inte kommer fa komma in i landet igen eller sa? Och brukar poliser kolla upp turister utan anledning? Jag har inga tankar pa att gora nat olagligt namligen :P Tack for ditt svar iaf :)

som jag skrev risken är rätt liten. nej du får inga problem i framtiden om det bara gäller några dagar

Jag har gjort samma sak själv då jag trodde att 4 veckors visum gällde även när man kom landsvägen. På migrations verket i Bangkok rekommenderade de mig och min vän att ta boten istället för att förlänga visumet då det skulle bli både billigare och mindre krångel. Väl på flygplatsen tog de oss bara åt sidan där vi fick betala boten och skriva under lite papper. Har rest till Thailand vid ett senare tillfälle på samma pass och det har inte varit några problem alls. Så skulle av egen erfarenhet säga att boten är ett bra alternativ.

Kan ju även tillägga att du inte har nåt visum. utan 15 dagars uppehållstillstånd.. Och förövrigt så hade jag nog kört på overstay om det bara gällde 2 dagar. Jag har varit i THailand över ett år utan att ha blivit kollad. Jag har dock giltigt visum ska la tilläggas..

Visst ! det är såå enklare och såå smidigare.... fattar inte den generella åsikten här att om det kniper så skit i lagen,ta en "overstay" etc..... Gäller det andra eventuella lagöverträdelser är det minsann andra åsikter som kommer fram. Faktum är att bryta lagen angående "overstay" är tämligen allvarligt, och även om det inte stämplas i ditt pass att du missbrukat visalagarna - så är allt numera datoriserat, och risken för noteringar i ditt namn är uppenbar.

Mer om Thailand

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
En bit av Thailand
Vill du uppleva norra Thailands kulturskatter men även se de södra öarna? Under 16 dagar hikar du till regionens bergsfolk i norr och får se grönskande kullar. Sedan åker du söderut och får du njuta av stränderna.
$1499
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749