Vädret i central & sydamerika vår/sommarhalvåret

Olyckligt nog lyckades jag inte spara ihop min reskassa förrän nu, när Sveriges vinter snart är slut och våren o sommaren kickar igång. Jag vill dock åka snarast möjligt åka till central & sydamerika, men frågan är hur "dumt" det är att åka på sommaren? Jag hade iofs tänkt dra runt April, men resa omkring resten av detta år. Hur är klimatet i Karibien, Colombia, Argentina, Brasilien, Uruguay, Costa, Rica, El salvador etc,,, Jag förstår att det kan vara regnperiod, men hur mkt regn innebär det? Är det mkt orkan-varningar? Kallt?

Alla svar hittar du bland annat på lonelyplanet.com. Där kan du välja land du är intresserad av och sedan läsa om klimatet i det landet.

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika