Alternativ till inkaleden

Hej Jag har insett att den officiella inkaleden inte är för mig men är ändå sugen på att göra en annan hike, antingen från cusco eller från någon annan stad liknande i liknande områden med inkaruiner och utsikter i peru. Någon som har några tips på bra listor över alternativ, någon som gjort andra hikes? (Vill göra det med guide då jag förmodligen reser på egen hand i Peru). Har hittills hittat: * Salkantay ("inka backdoor") 5 dagar Börjar cusco slutar i macchu picchu Hot springs inga ruiner isch? * Ausengate 5 dagar Börjar cusco Slutar cusco Quencha indianbyar men inga ruiner * Choquequirao 5 dagar börjar cusco slutar cusco Destinationen är en annan stor inkaruin, liknande macchu picchu Dessa börjar dock alla från cusco vilket inte alls är nödvändigt för min del, har tänkt ta mig vidare efter cusco mot san martin. Tips tas tacksamt emot :)

Jag frågade min man (som är fd guide i Cusco-regionen) och han rekommenderade Choqequirao. Själv skulle jag rekommendera ett par ruiner som heter Llactapata som man kan ta sig till efter att ha gått andra dan på Salkantayleden (man kan gå upp där utan att behöva traska sig igenom Salkantay också om man nu känner för det), var där uppe i september och det var hur vackert som helst. Från Llactapata har man dessutom utsikt över Machu Picchu.

ALla turer utom den "officiella" kan man boka på plats och få mycket bättre priser än genom resebyråer på andra ställen. Jag reste också själv men träffade två tjejer som jag hikade dit med. Vi gjorde i princip Inka-jungle själva men jag skulle bara vilja understryka att de man hajkar med ibland kan vara viktigare än själva hajken, ett av de bästa äventyren i mitt liv! Salkantay hörde jag annars skulle vara helt fantastiskt. Undvik regnperiod!

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika