Ecuador Peru bolivia hinner man buenos aires

Ja min fråga är bara hur lång tid man behöver i de här länderna. Jag är van att resa ganska snabbt men vill ta det lite lugnare den här gången har bara 2 månader men vill fortfarande hinna med ecuador peru och bolivia eller tror ni ja borde hoppa över bolivia? Och e det någon som vet ngt om dykning och surfning där borta?

Bolivia är ett väldigt långsamt land. Man behöver mycket tid, ingen stress och en stor potion tålamod. Är det något speciellt du vill se i Bolivia, saltöknen tillexempel så är det fullt möjligt men har du pengar -flyg in och ut. Bussa runt i Bolivia är inte riktigt värt det, speciellt inte om man bara har två månader. Ska tilläggas att jag var där under regnsäsong så vägarna var extra dåliga. Dykning finns det inte så mycket förutom på Galapagos i Ecuador (bra dykning!) Man kan dyka från kusten i Ecuador men det är inte något att hänga i julgranen. Jag surfar inte själv men jag vet att det finns väldigt bra vågor i Peru (tydligen världens längsta våg). Norra Peru är kännt för Surf men du hittar det längst hela kusten, även barra en liten bit söder om Lima. I Ecuador är det Motanita som gäller för surf (och fest. många unga backpackers/festprissar/surfare) men det ska vara bästa surfet och bor man i de södra delarna av byn kan man få både bra priser och nätter där man bara hör vågorna slå mot stranden. Jag har precis varit där nere i 5 månader och skulle verkligen säga att lägg en månad på Peru och Ecuador var. Det finns så mycket att se och göra, spara i stället Bolivia till en gång när du har mer tid.

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika