Sydamerika Nord till Syd

Har hängt runt i forumet i snart 5 år, så är väl på tiden att skapa en post.. Enligt självinsiktens krassa utlåtande är jag för gammal för att glida runt på okänd ort och satsar därför på att ta det lugnare.. finna den stora kärleken, namnge en hund, rensa ogräs från trädgården etc. Men, ifall inget av detta går vägen så fortsätter jag nog på mitt lilla projekt med att korsa latiduter utan flyg runtom i världen. I år är då backup-planen Sydamerika vintern 2012 till -13. Initialt går tankarna på att via Paramaribo söka mig nedåt till nordöstra Brasilien och sen åka flodbåt på Amazonas till Porto Velho, vidare in i Bolivia (& Peru?) och Argentina med många bussar ned till Ushuaia. Beräknad tid till detta är ca. 3-4 mån. Har tillräckligt med budget för att landsätta detta. Kan tillräckligt med spanska för att finna tak & näring och ta mig från A till B, men inte mycket mer. Vad jag söker hjälp med på denna sida, där så många erfarna rävar ruvar i mossen.. är att bedöma rimligheten i ovanstående. Någon som gjort något liknande eller delar av något liknande?

Är inga problem, men jag tycker att 3-4 månader känns ganska lite om du ska korsa hela kontinenten. Varför ha som målsättning att hinna en viss sträcka? Skit i det och åk till platser du tycker är intressanta istället. Se vart det tar dig. Befinner mig själv i Bariloche på väg mot Ushuaia.

Skulle önska att jag kunde följa ditt råd.. men det finns inga platser som jag just nu tycker verkar intressanta :S. Innan en resa är huvudet normalt helt blankt. Intresset väcks undervägs, så att säga. Att jag tar en godtycklig nordpunkt och en mindre godtycklig sydpunkt (Ushuaia verkar vara det enda stället där nere) handlar om att få mig till platser som jag inte visste fanns. Ställen jag har goda minnen från, med att resa på detta sätt är (exempel från Nordamerika): Sault Ste. Marie, Zacatecas, San Ignacio. Goda minnen av Miya-yima också.. även om jag inte reste runt i Japan på samma sätt. Flyger du eller tar buss till Ushuaia?

Ushuaia är den sydligaste staden, men du har annars Puerto Williams på andra sidan kanalen (mest en hamn) och Punta Arenas resp. Puerto Natales längre västerut. Miyajima var häftigt indeed. Var runt i Japan i en dryg månad, lite överallt från Tokyo ner till Kagoshima. Någon dag vill jag göra norra Japan också! Jag kommer inte att välja något av dina föreslagna alternativ, alltså varken buss eller flyg, om allt går som tänkt. Har kommit i kontakt med några personer som varit i Punta Arenas som berättat att det går att ta sig billigt (ca 300-400 kr) båtvägen från Punta Arenas till Puerto Williams. Båtresan vill jag minnas tar ca 35 timmar, men den ska vara värd det pga alla vackra vyer längs vägen, Du kan ju alltid prova på detta. Det är för övrigt en lastbåt, så det är ingen officiell sträcka, men den trafikerar där emellan och tar turister ombord.

Det finns väl flytvästar ombord Jojje?

Flärp?

Tackar för tipset. Måste ju bli en mer äventyrlig variant av Hurtigruten, med tanke på hur kuststräckan ser ut?

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika