Jobb som svetsare i norge!

Hej! Är en 20 årig kille. bosatt i nyköping. Är utbildad svetsare (har inga licenser, men mkt goda referenser) Jobbar just nu inom tung industri. Har när jag var mindre jobbat inom restaurang och trädgård. Kan svetsa metoderna 111 - MMA 135 - Mig/mag 136 - Rörtråd 141 - Tig Svetsar alla metoder väldigt bra, svart och rostfritt. Har jobbat sen juni 2011 då jag tog studenten. Har sen dess jobbat med tung industri, även uthyrningar till SSAB. Har även jobbat med lätt industri, tunnplåt, rostfritt. Byggt tankar. Har B körkort. Truckvana (dock ej förarbevis) Så, var hittar jag jobb i norge? Finns det företag som vill anställa en person som mig? hur mkt bör lönen för mig vara? Vad kollar företagen på när dom anställer? När ni åkte till norge, hur lång tid tog det innan ni fick jobb? Är väldigt tacksam för svar :)

Hej! Du kommer inte ha några problem med att hitta jobb med ditt CV, jag jobbar som snickare och fick jobb typ 2 dagar efter jag kom hit och då hade jag bara googlat en kvart innan vi åkte. Tror du bör sikta in dig på vilket område i Norge du vill bo och sen börja kartlägga företag i närheten. Företagen vill kanske ha något nummer till de firmor som du har jobbat på innan men mer än det tror jag inte dom bryr sig om. Checka gula sidorna, finn.no och andra liknande sidor. Om du inte hittar ett väldigt välbetalt jobb med en gång så är det en idé att bara ta ett som är ok, sen söka mer när du är på plats. Hoppas allt går bra för dig! Peace

Tja :) Jag är också från nyköping. Bott i Stavanger norge sedan mitten av januari. Tanken var att försöka hitta svetsjobb, men hade inte hittat jobb hemma som svetsare, och mina licenser gick ut i november. Men kanske fixar sig iaf snart :) har andra jobb också. Du kommer inte ha svårt att hitta något, Allt går via Bemaning nästan ifall, ifall man inte har tur och hittar något genom kontakter. Skulle dra till Stavanger eller trondheim/bergen/ålesund. Du bör inte ligga under 180:- nok/h iaf.

Tack för bägge svaren! :) Robin Heikkinen, kul att du också bor i nyköping! Är det första gången du är uppe i norge? Hur bor du? själv eller med nån/några andra som också är där och jobbar? Hur blir det med skatten, dras den i norge eller i sverige? Känns bra att veta att det inte bör vara något problem att hitta jobb iallafall! Hur länge ska du vara i norge nu?

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444