Att starta en tråd med frågor utan att följa upp svaren? Vart har nätetiketten tagit vägen?

Skriver inte så ofta här på backpacking, men de gånger man ger bra tips i en nystartad tråd utan att se gensvar från den som skapat tråden gör viljan att svara på andra nya trådar mindre. Om inte viljan finns att följa upp sin egna tråd och åtminstone tacka för informationen om inte fråga mer har utvecklingen på forum blivit katastrof. Vart har nätetiketten tagit vägen? Skärpning!!! Mvh Daniel

Håller helt och hållet med. Jag brukar inte heller vara inne här så ofta, eller kommentera för den sakens skull heller. I detta tilfället ville jag mest bara kommentera för att göra dig tvungen att gå in att kommentera också :) Nu ska man kanske inte bara tänka på personen som startade tråden. Det är säkerligen fler som kan dra nytta av svaren på en fråga, även om trådstartaren inte följer upp/tackar.

Visst är det så att mer än trådstartaren kan ha nytta av informationen, men intresset att svara på nya trådar försvinner skrämmande lätt om inte viljan hos den som frågar är större. Effekten av detta blir att äldre medlemmar med flera års erfarenhet av diverse olika sorts resande runt omkring i denna värld väljer att avstå att svara av denna enkla anledning. Om man vill ha svar av kvalité så får man försöka göra lite bakgrundssökningar och självklart tacka för informationen som den fått. mvh Daniel

Men du vet hur det är "Gunde". Någon person (knappt torr bakom öronen) vaknar upp en morgon och har kommit på att man ska vandra runt jorden och leta sopor att äta längs vägen. Alternativt att man är less på livet (Den där pojk/flick-vännen som var så speciell har ju gjort slut...) att man ska arbeta sig runt jordklotet och ta en massa ströjobb. Nästa morgon är det inte lika roligt att leta i soporna länge, än mindre att resa överhuvudtaget för man kom ju på att man inte hade några pengar. Man loggar aldrig mer in eller än mindre är intresserad av den tråd man nyss skrev. Att svara en tråd på den här sajten är ju som att kasta pärlor till svin. Föresten, har inte sajten bytt ägare ännu? Är det fortfarande dammsugarförsäljarna som huserar på sajten? Jag känner ju för att surra resor igen...

Tyvärr så är det så ibland, men ändå tråkigt om man "dissar" en kunskapsbasis som en del som fortfarande är kvar ett tag till delar med sig. Om inte forumet styrs upp snart och medlemmar inte svarar på de svar de får så kanske det är dags att lägga ner tiden på bättre saker så som egna resor och dylikt. Saknar den gamla goda tiden på forumet! Mvh Daniel

[q]Föresten, har inte sajten bytt ägare ännu? Är det fortfarande dammsugarförsäljarna som huserar på sajten? Jag känner ju för att surra resor igen..." - Andreas (antee)[/q] Jag rotade lite i ägaren när jag skrev i den här tråden: backpacking.se/Discussion/… Det är som det ser ut fortfarande "dammsugarförsäljarna" som står som ägare. Spjut Interaktiva Medier AB verkar dock inte gå så bra (enligt bokslut 2009-2011) och med en nuvarande soliditet på ca 5% finns det anledning att tro att bolaget kommer behöva omstruktureras inom en inte alltför lång framtid. Vill man inte förlora dammtussen.se så kanske man är beredda att sälja vidare den här sajten då - förhoppningsvis till någon som gör nåt vettigt med den. Aja, jag bara spekulerar. För övrigt håller jag med trådskaparen och kan tillägga att jag sällan skriver mer än nåt enstaka stycke i en tråd där den som skapat tråden fortfarande bara skrivit originalinlägget och inget mer. Ofta försöker jag ställa nåt slags följdfråga eller uppmuntra till att man lämnar mer detaljer. På så vis gallrar jag sedan mellan de trådar jag helt struntar i och de jag tycker är värda att lägga tid och energi på.

Ägarnas aktivitet gör det inte bättre, men om inte ens medlemmar ids att svara på sina egna trådar så är det även något annat som är fel. Medlemmar som ej vill vara aktiva + ägare som inte vill vara aktiva = lägg ner eller sälj till nån som kanske kan få medlemmar som är villiga att vara aktiva... Ja jag erkänner att jag kanske är lite bitter när sidan bara går utför när man lagt ner timmar, dagar som medlem och fd. admin/moderator.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444