Föra över pengar?

Sökt igenom det mesta på forumet men verkar inte hitta någon information om hur man kan se när valutan är hög och man bör passa på att föra över sina norska pengar till svenska. Hur gör ni? Jag kan knappt något om valuta hit och kurser dit! Finns det någon bra hemsida man kan gå in och kika med jämna mellanrum för att se om valutan är högre än normalt och man borde passa på att slänga över pengarna? Ska man sitta och titta på forex hemsida, eller hur gör ni? Vilka siffror är "låg" "medel" & "hög"? tacksam för all hjälp/info/tips..

xe.com visar kurser och historiska kurser med hjälp av grafer. Den som med exakthet kan förutse om en valutakurs är hög eller låg är troligen miljonär, men troligen inte en frekvent medlem av backpacking.se. Vad som är normalt är omöjligt att säga. Se på grafen och gissa... För vad det hjälper: När jag kom till Norge i januari 2009 så var iaf. kursen rätt hög på runt 1.30 SEK per NOK. Men det sjönk snabbt och i de sista 4 åren har det väl pendlat runt 1.15-1.20 nåt.

Jag antar att du har tänkt använda dina pengar i Sverige, annars ser jag inte direkt vitsen att ha pengarna i SEK. Själv tycker jag däremot det är marginal skillnad mellan en valutakurs på 1.15 och 1.20 om du nu inte har en halv miljon eller så du ska föra över.

Tack som fan för svaren. Japp kommer behöva en del av de pengarna jag har på mitt norska konto i sverige (svenska kontot börjar sina och bilköp på g). Kursen just nu är på 1.17 så jag kör nog nu.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444