Söker Kollektivboende i Stavanger eller Oslo!

Hallå! Vi är två stycken som ska åka till Norge och jobba inom snar framtid. Någon som har tips om boende eller själv söker för stunden?? Kan vara schysst att fixa nått kollektiv ihop, både av rent ekonomiska skäl men kan också vara rätt så trevligt. :)

hej :) Om ni ska söka boende så såk på finn.no och på facebook sidan svenskar i oslo. det enda neggativa är att man måste betala depp som ofta är gasnka höga så att man har lite pengar på kotot innan man flyttar dit är ett pluss. och är man riktigt desp så kan man bo på svenska föreningen i oslo innan man fåt ett lite fastare. Det brukar inte vara så svårt :)

ok, tack för tipps! :)

ok, tack för tipps! :)

ok, tack för tipps! :)

Hej. När hade ni planerat att flytta dit? Jag och (eventuellt) en vän till mig tänker flytta dit i slutet av februari. Jag har försökt kolla efter lite kollektivboende, har än sålänge inte hittat nåt som passar. Tänker att det vore bättre om man var ett par stycken från början och hyrde en stor lägenhet eller liknande. Om ni är intresserade hojta gärna till :)

Absolut, vi är lätt intressearde. De som styr när vi drar är helt enkelt boendet, och jobb iof.. men de känns lättare att ordna på plats. Löser sig alltid. Vi kikar runt för fullt efter både jobb o boende. Och de är sant, lättare att hitta om man är ett gäng. :) Så vi är på! Vi kikar vidare kan vi ju höras av om vi hittar nått. :)

Hej! Om ni är intresserade så är vi ett gäng som bor i en stor lägenhet mitt i centrala Majorstuen, Oslo! Den 1 mars blir ett av rummen ledigt då paret som bor där ska flytta till Sthlm. Hyran ligger på 5685 kr/mån för två personer i ett rum (ca 2840kr/person) Det kommer även bli ett rum ledigt i april vilket gör att man kan bo två personer i ett rum i en månad och sedan bo separat om man inte känner för att dela! Hör av er om det låter intressant! winnertor@hotmail.com

Hej tjejer! Hur går det för er med boende? Vi är tre svenska 22åriga tjejer som också är ute efter boende, främst i Oslo men vi kan nog vara flexibla om det skulle vara så! Vi planerar att åka i början av mars och komma hem i början av juni, möjligen att någon av oss stannar längre, inte helt spikat det heller. Hur som helst, har ni startat ett kollektiv än eller finns det möjlighet att slå ihop sig med er? Kajsa

Hej Kajsa! Vi har inte hittat boende ännu och är lite oklart när vi kmr iväg.. Beror även lite på hur snabbt vi lyckas få bostaden här hemma uthyrd och sen boende i Oslo fixat såklart. Men skulle vi hitta nått gemensamt är vi självklart PÅ! Vi kan väl kika runt och hålla kontakten.. Vi är berädda att bo trångt då fokus är pengar, hehe :) så att vara flera på kostnaden skadar aldrig!

Tjena! Bodde i ett stort kollektiv i Stavanger i tre år, mycket folk i rörelse där, både Svenskar och Norrmän, tror det var närmare 20 rum på tre våningar. Egersundsgata 5, Stavanger, fantastiskt område på Storhaug. Skicka ett mail till ranveig@forbundet.no för att kolla av. Galet billig hyra, vi betalade 2400 i månaden för ett rum, bodde två där dessutom så kostade nästan gratis. Skulle även rekommendera att ta kontakt med ESSO Tjensvolkryset om ni behöver jobb, dem behöver alltid folk och definitivt nattarbete, fint OB. Chefen var svensk när jag jobbade där men det är ett par år sen. Madlaveien 123 4009 Stavanger Telefon: (+47) 51 53 97 10

Glömde säga att dem inte tar någon deposition alls. Finemang!

Tack för infot Mickey!! Redan mailat dom :))

Vet om lite boende, men kan inte sända pm till dig?

Hej! Vi hyr ut en fyrarums på Torggata (5 min gångväg till karljohan) från och med 1 Mars om någon av er är intresserade? Hyran ligger på 17.900. Vi bor sex stycken här just nu så om man vill få ner hyran lite är det inga problem att dela, hyresvärden är helt ok med det :)

Tusen tack för all tips och info! Nu har vi hittat boende, bara jobb som återstår nu. ;) kanske ngn annan på tråden som har intresse för ert rum Sara.. :)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444