Kamera tips till Australien resan !

Hej alla ! Jag vill köpa en ny kamera för att få bra bilder till min kommande resa till Australien. Jag har funderat runt på kompakta systemkameror till vanliga digitalkameror. tänkte mig mellan 0 - 6000 kr. vanlig kompakt eller kompaktsystemkamera och vilken modell ? Vilken kamera rekomenderar du? / Adam

En nyare allväders kamera du kan simma med o som tål stötar kan va en bra ide. Är man inte en jätte pro så kommer man långt med det. Gogla på det det finns många tester på såna kameror. För min del skulle jag välja en som man kan snorkla ner till en 10m för många går gränsen vid 2m.

Köpte mig en sån här inför min resa (Sydostasien i 5-8 månader om 18 dagar). Riktigt nöjd än så länge! Det är ju ingen systemkamera men jag tycker bilderna blir bra ändå. Vattentät ner till 12 meter och ska klara fall från 1.5 meter utan problem. Skönt med en kamera man inte behöver vara extremt rädd om. :) dustinhome.se/product/5010641482/pentax-optio-wg-2-black-4gb-vaska/ Här är ett bra test: ephotozine.com/article/…

okej får ta en kik på det :) jo man vill ju ha nått smidigt men som ändå ger bra resultat. Sedan vill jag nog inte ha en dyrgrip och gå runt å nojja för att bli bestulen under resan . :p

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444