Tips till ensamresande. Spanskastudier i Central-och Sydamerika.

Hola! Jag hade tänkt att åka ensam till Central-och Sydamerika för att plugga Spanska i två-tre månader. Är det någon som har erfarenhet av detta? Jag siktade in mig på Costa Rica och Venezuela. Men har på sistone fått så många varningar för att resa dit som ensam tjej att jag börjar få kalla fötter. Vore ytterst tacksam för alla tips och förslag jag bara kan få. Med vänlig hälsning Maria

Hejsan Maria! Jag har också tänkt åka till Costa Rica för att plugga spanska, i kanske 6-12 veckor. Jag har inte undersökt det så mycket ännu eftersom jag precis börjat fundera på det. Men jag har hört att Costa Rica är ett av de säkraste ställena i Centralamerika så hoppas det stämmer. Vilket bolag tänkte du åka med?

Hola Maria y Hanna! Om man ska tro Utrikesdepartementet och de svenska ambassaderna så är de flesta länderna i Syd- och Centralamerika mer eller mindre farliga. Ambassadernas reseråd känns aningen överdrivna och mina intryck hittills under mina resor är att det inte är så illa som det låter. Men det finns ändå anledning att vara försiktig och inte dra på sig onödig uppmärksamhet. Venezuela i allmänhet och Caracas i synnerhet verkar tillhöra de farligare delarna av Latinamerika medan Costa Rica anses tillhöra de säkraste. Jag har inte ännu besökt Costa Rica och kan inte ge några råd om hur det är där. 2009 och 2010 pluggade jag spanska några veckor på olika skolor i Guatemala. Även om Guatemala anses farligare än Costa Rica kan jag ändå rekommendera detta. Det är enkelt prisvärt och om man inte vill behöver man inte boka något i förväg förutom under Semana Santa(och definitivt inte betala förrän man är på plats). Att boka via en researrangör känns som en onödig kostnad. Olika skolor har olika profil och det är inte alltid lätt att veta vilken som passar just er. Börja med att betala för en vecka och om ni inte trivs är det bara att byta. Det finns gott om skolor i Antigua, en eller två i Panajachel och flera i San Pedro La Laguna. Av olika anledningar kan jag rekommendera samtliga tre skolor som provat. De är mycket olika men har alla sina fördelar och nackdelar. Följande skolor kan jag rekommendera; ixchelschool.com/spanish-courses/ jardindeamerica.com/… casarosario.com/… Lycka till! Jonas

Hola! Jag vet inte vilka det ar som har varnat er, men jag har backpackat som ensam tjej ett bra tag nu i Honduras och Nicaragua, och ska till Costa Rica efterat, och det ar inga som helst problem. Alla verkar tro att man ska bli kidnappad varthan man an aker i central- och sydamerika, vilket kanns valdigt overdrivet. Jag kanner mig lika saker har som i Asien som i Europa. Ni kommer fa en fantastisk resa. Lycka till!

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika