Tips på kameror för en lång utomlands resa

Hej, då de inte finns så många uppdaterade poster här så tänkte jag bara se va ni har för tips om vad man kan köpa för kamera med på en lång utomlands resa, kommer resa i sydostasien och Australien i typ minst 5 månader tror jag. Så vad finns det för vettiga kameror? System å kompakt, vilken av dem? har också funderingar köpa en vattentålig om man ska dyka etc. Man vill ju inte hå nått som tar massa med plats och är bara ivägen. Ja ni förstår, kom med massa tips!

En mindre systemkamera skulle jag säga. typ Nikon D3100 är inte enorm men bilderna du kan ta framförallt på kvällen är riktigt bra, kompakter ger ofta dåliga bilder om du vill ta kort på typ en byggnad som lyser fint på natten. Sonys Nex serie finns också som möjligt alternativ har dock ingen större erfarenhet av dem. Enligt min erfarenhet är det idag ingen storskillnad på en kompakt kamera och den kameran som sitter i mobilen (om du har en hyfsat bra kameramobil, typ SGS 3 eller Iphone 5).

Har just börjat kolla runt själv efter en riktig kamera som tål lite, har tänkt backpacka runt lite i världen. Den som jag antagligen kommer köpa är: Pentax Optio W90 - Maxdjup: 6 meter. Men det bästa är att fundera vad du behöver och kommer göra med den, sen köpa en efter vad som just du behöver. Onödigt att slänga massa pengar på för bra kamera tycker jag, utan den ska klara det som du kommer ha användning av och inte mycket mera onödiga dyra finesser. Men det är bara mitt tycke och tänk. MVH Anton.O

Lånar tråden lite, ngn som har bra tips på om man vill ha med sig sin systemkamera... påå längre resa då jag också planerar en australien resa Har en Nikon d800 och en d5100 men undrar om ngn har en smart lösningn till d800 hur man kan ta med sig den smidigast, kan till lägga att objektivet som åker med är 24 - 70 då det behöver vara med i beräkningen. för 5100 är väldigt tveksam då den inte är vädertät för 5 öre, så sand och vatten är ju som en inbjudan...

Bytte precis fran en klumpig systemkamera (Nikon) till en Olympus OM-D E-M5. Ar mycket nojd med den so far och alskar hur enkel den ar att bara med sig. Backpackade med min Nikon D3100 och visst funkar det, men vill du gjora livet latt for dig sa skaffa nat mindre..

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444