Jobba på barnhem - eftersom jag är en ängel..

Jag har ofta påpekat att det garanterat inte står rätt till med alla dessa barnhem dit chartervolontärer åker "för att hjälpa till". Vissa har hållit med mig - medan andra kallat mig cynisk, kall, eller liknande. Nåväl. "Enligt officiell statistik växer antalet barnhem i Kambodja, trots att antalet föräldralösa barn minskar. En utveckling som tyder på att något är fel, enligt Rana Flowers. – Barnhemmet har blivit en industri som exploaterar barn. De företag som sysslar med barnhemsturism, som vi numera kallar det, måste inse att de bidrar till övergrepp och exploatering av barn. Barn är inte djur på ett zoo, säger Rana Flowers." Artikeln ur vårat kära Aftonblad: aftonbladet.se/nyheter/… Och till sist måste jag ställa frågan: Vad var det ja sa? ;-)

Ja det är förskräckligt vad folk kan göra för pengar!

Bra tråd samt länk! Borde läsas av alla som startar trådar angående att bli volontär!

Det är ju mycket prat om volontärresor här på forumet, och jag är verkligen nyfiken på hur någon som varit iväg på det upplevt det hela. Någon som vill dela med sig?

Ja, det här är vinstdrivande företag och organisationer vi snackar om och dom kan ofta ta ut ohyggliga summor för gratis arbetskraft. Det är helt åt helvete. Man får tänka på att de här företagen gör allt i alla lägen för att inte gå back och förlora pengar. Däremot finns det väldigt många oberoende och ideella organisationer som endast tar ut en liten summa per vecka eller månad för mat och/eller husrum. Jag funderar på att åka till ghana i höst som starten på en långresa genom Västafrika och tänkte jobba med en organisation som tar 300 dollar i månaden för mat och div faciliteter och så får man gratis husrum. Helst skulle jag vilja bo så enkelt som möjligt, utan så värst mycket bekvämligheter, det är inte därför jag åker. Här finns en lista på massor av volontärarbete som är gratis eller nästintill. Mest i Sydamerika tror jag. Har inte kollat igenom listan så bra eftersom jag är väldigt inställd på att dra till Afrika.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444