Systemkamera eller kompakt systemkamera?

Om några månader åker jag tillbaka till Nya Zeeland och känner att en ny och bra kamera bör införskaffas. Har bara ägt kompakta digitalkameror och känner nu att jag vill ha något bättre än det. Har nosat lite på Canon 600D men börjar nu fundera på om en kompakt systemkamera vore bättre. Vill ju ha så bra kvalite som möjligt. Samtidigt är ju den kompakta smidigare. Vad tycker ni? Ger en kompakt systemkamera samma effekt som en riktig systemkamera?

Om man kan hantera en systemkamera med dess fördelar så kan man få bättre foton med denna än en vanlig kompakt, om man däremot tänkt köra på autoläge och mer snapshots så skulle jag lätt välja en bra kompakt. FInns riktigt hyggliga kompakter idag samt mindre systemkameror. Mvh Daniel

Skulle också rekommendera kompakt om du inte har hållt på med det förut. GÖr dessutom resandet mycket lättare.

Jag kan rekomendera en sjukt bra digitalkamera som till och med är bättre än min systemkamera (Om man ändå inte kan använda alla funktioner på en sysstemkamera iallfall) Och det är Canon Ixus. Det blir sjukt bra bilder och så är det ju så smidigt med en så liten kamera :) När åker du föresten till NZ och vad ska du göra där? :)

Tack för tipsen! Malin, jag åker dit den 10 januari och ska bara åka runt och njuta av landet i ett par veckor :)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444