Våga ge sig iväg och sluta jobbet?

Hej, jag och min sambo har planer på att resa iväg i ett halvår till bland annat USA och därifrån vidare till Asien. Har ansökt om tjänstledigt men fick avslag. Nu börjar det närma sig och jag måste bestämma mig om jag vill säga upp mig från jobbet för att genomföra resan. Hade jag haft ett jobb på gång när jag kom tillbaka hade det inte varit några problem, men nu snurrar tankarna och ångesten att inte ha någon försörjning när jag kommer tillbaka. Samtidigt känns det som att det aldrig kommer passa att genomföra en sådan här resa och att vi således bör göra den nu. Kan tillägga att tanken på att söka nytt jobb ändå har funnits där, resa eller ej. Är det någon som har nå uppmuntrande ord att ta till? Någon som varit i samma sits och hur gjorde du isåfall?

Ta en god kopp kaffe, luta dig tillbaka og läs: convergemagazine.com/travel-young-5278/

Hej! Nu i maj sluatde jag mitt jobb pga att jag inte fick ta tjänstledigt när jag skulle ut och resa. Det beror självklart på lite vad man har för jobb, men för mig som jobbade på ica kändes det rätt för där är det aldrig svårt att få jobb igen den dan man kommer hem. Så jag och min sambo chansade allt o sa upp oss från våra jobb och våran lägenhet. Det är inte så ofta man får sånna chanser i livet där man bara kan lämna allt. Men som sagt är det upp till var och en, men det är vad jag gjorde iallafall och bättre kan det inte bli :)

I det här forumet finns det väl knappast någon som inte tycker att ni ska dra! :-) Se det som ett ypperligt tillfälle att ta nya steg i livet och karriären. Tänk på alla möjligheter som öppnar sig när du kommer hem istället! Kanske kan ni lägga undan en månads hyra? Bo hos päronen en månad kanske inte är så farligt? Plugga och lev på studiebidrag? Dessutom är ju ett förhållande som klarar av att resa så tätt inpå varandra som gjort för att hålla livet ut! Säg upp er och åk så behöver ni aldrig undra och ångra er!!

[q]"Ta en god kopp kaffe, luta dig tillbaka og läs: convergemagazine.com/travel-young-5278/" - kristofer (steel)[/q] Nja, man väljer själv om man vill vara nedtyng av ansvar eller inte vid 30... Inte en chans att jag haft råd att bestiga Kilimanjaro, resa till Kina, Kombodja etc när jag var yngre. Och till den egentliga frågan, jag tycker du ska åka om du anser att du har bra chans att få en nytt jobb. Jag tycker inte det är värt att sabba sin ekonomi för drömresan. Om det bara är en mindre risk är det nog värt det.

Go for it! :)

[q]"Ta en god kopp kaffe, luta dig tillbaka og läs: convergemagazine.com/travel-young-5278/"; - kristofer (steel) Nja, man väljer själv om man vill vara nedtyng av ansvar eller inte vid 30... Inte en chans att jag haft råd att bestiga Kilimanjaro, resa till Kina, Kombodja etc när jag var yngre. Och till den egentliga frågan, jag tycker du ska åka om du anser att du har bra chans att få en nytt jobb. Jag tycker inte det är värt att sabba sin ekonomi för drömresan. Om det bara är en mindre risk är det nog värt det." - nyxx (nyxx)[/q] Håller inte med dig där - allt handlar om vilka prioriteringar man gör. I ett land som Sverige så står resedörrarna öppna för alla. Men det är ju klart, tar man upp huslån som 20-åring og kanske skaffar sig ungar blir situationen en annan. Men det är fortsatt ens egna prioriteringar och val som man själv väljer vad man ska satsa på!

Jag beslutade mig ganska nyligen för att sluta jobba och vara ledig i 2 månader. Känns helt rätt, har gjort allt o kommer göra allt jag velat göra. Tveka inte, följ ditt hjärta. Jobb finns det alltid att få när man kommer hem.

Åk! Jag gjorde min första längre resa för ett år sedan nu och planerar nästa inom ca 6 månader. För min första resan fick jag faktiskt TJ i hela 6 månader men jag är helt inställd på att inte få det den här gången så jag kommer att säga upp mig. Det hör till det hela att jag har en bra position på jobbet och väldigt bra möjligheter att klättra om jag skulle vilja. Om du känner att du vill resa så kommer du inte ångra att du säger upp dig.

När ska du annars göra det? Gör det, och angående jobbet, det löser sig alltid.

Gör det, själv slutade jag helt att jobba för att vara helt fri för 4 år sedan :) Våga det löser sig alltid när du kommer tillbaka, lycka till

Ett jobb som nekar tjänstledigt för att uppfylla sina personliga drömmar kan dra åt helvete. Det betyder alltså att de aldrig nånsin kommer låta dig resa. Är det detta du vill? Knappast. Säg upp dig. Det gjorde jag.

Hej. Har som många andra också sagt upp mig för att resa. Har du utgifter när du kommer tillbaka? har du/ni några som helst inkomster när ni kommer tillbaka? klarar ni er isåfall på era inkomster? Isåfall är det bara att säga upp dig och dra?! Får du a-kassa när du kommer tillbaka? det är väll ca 50dagar om man säger upp sig sj innan man får a-kassa har jag för mig. Annars kan man alltid börja plugga och få/låna csn stöd beroende på hur mkt man behöver =P

Hej, jag är inne på precis samma spår just nu. Jag har bestämt mig för att säga upp mig från en fast anställning och bara ge mig ut i Asien i ett halvår. Problemet är att jag inte vill säga upp min lägenhet.. Jag vill ha något att komma hem till. Ska jag säga upp alla utgifter jag har eller ska jag behålla vissa av dem? Måste jag behålla min hemförsäkring om jag hyr eller lånar ut min lägenhet eftersom att jag fortfarande står på den?

[q]"Hej, jag är inne på precis samma spår just nu. Jag har bestämt mig för att säga upp mig från en fast anställning och bara ge mig ut i Asien i ett halvår. Problemet är att jag inte vill säga upp min lägenhet.. Jag vill ha något att komma hem till. Ska jag säga upp alla utgifter jag har eller ska jag behålla vissa av dem? Måste jag behålla min hemförsäkring om jag hyr eller lånar ut min lägenhet eftersom att jag fortfarande står på den? " - Linus (link93)[/q] Ju mindre fasta utgifter desto friare är man, enligt mig! Jag har aldrig ångrat den dagen jag med slutna ögon klev ut ur ekorrhjulet. Många av dem jag har rest med har även dem tagit steget och sagt upp sig innan resorna. Några har fått nya roligare jobb efter hemkomst, en har fått tillbaka samma arbete. No guts - no glory! /Ronnie 4x4expedition.se

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444