Tips om du vill åka som volontär....

Här kommer ett tips till dig som vill åka som volontär. Jag är väldigt kritisk till volontärorganisationer som tar betalt för att du ska få åka som volontär. Det är inte direkt det mest hållbara för utvecklingen i det landet att det kommer volontärer från Sverige som jobbar på tex ett barnhem. Det blir ju inte färre barnhemsbarn i framtiden för att du kommer ner och hjälper till i fyra veckor även om det är en fin tanke. Men om du ändå verkligen är intresserad av utveckling och hjälparbete så finns det hjälporganisationer (skillnad mellan hjälporganisation och volontärorganisation!) som skickar ut praktikanter varje år för att tex du ska kunna utvecklas och lära dig om hur utvecklingsarbete fungerar. Du får allt betalt, från vissa organisationer även flygresan. Det du gör är att du tar del av utvecklingsarbetet. Vad får organisationerna ut av det? Oftast vill de att du ska informera om hur utvecklingsarbete fungerar sen när du kommit hem till sverige. Du berättar i olika forum om dina upplevelser och de får reklam vilket ger pengar till deras insamlingar som i sin tur kan förbättra projekten. Reklam är dyrt, din resa blir betald flera gånger om genom dina infouppdrag. Detta sättet är något som jag tycker alla vinner mer på. DU-får lära dig och uppleva. ORGANISATIONEN- får reklam genom dina informationsuppdrag vilket genererar i mer pengar till projekten de driver i länderna. PROJEKTEN - Får dels utbyte av att du kommer och de lär sig hur du från en annan kultur tänker. De får mer pengar från organisationen i sverige så de kan utvecklas och anställa fler personal. Exempel på svenska organisationer som driver praktikantprogram är IM Erikshjälpen We effect det finns säkert många fler.. Tycker volontärorganisationer är det sämsta försöket till hållbar utveckling. Tänk på det innan du betalar 20 k och tror att du hjälper till.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444