Många här borde aldrig resa

Många på den här sajten borde aldrig nånsin resa. Det är ju tämligen solklart. Jag kommer alltid rekommendera folk som reser för att "andra gör ju det" framför sitt egna intresse, att stanna hemma. Otroligt många på den här sajten borde aldrig lämna sin hemkommun enligt mig. Att vara så opåläst att man inte ens har koll på vad länder heter eller vad som faktiskt ÄR länder eller ej är ju ett tydligt tecken att man i själva verket inte har ett dugg intresse av av vare sig DIT man vill, VAD man vill eller nånting överhuvudtaget. Man reser helt enkelt för att grannen gör det och inget annat. Hälften på den här sajten borde som sagt lägga ner sina reseplaner och stanna hemma. Tack för ordet!

Oj det var hårda ord. Visst bör man vara påläst om man ska ut på en resa som består av mer än bara flyg, transfer och någon vecka på ett och samma hotell. Men alla är vi olika. Jag själv är ett sådant kontrollfreak så jag googlar och läser mycket om det är något som jag är intresserad av, såväl om det gäller resor eller något annat.

japp, hårda ord men sanningsenliga ord. Klarar man inte av att veta vad som är länder eller ej ska man inte resa.

Nja, man får väl resa även om man mest är intresserad av att bli full och solbränd? Fast jag undrar ibland vad man får ut av ett reseforum då.

Attans, borde stanna hemma nu då ;)

Sen finns det väl alltid någon som åker till det land de vet allra minst om bara för att faktiskt lära som mer om det specifika landet. Visst kanske det kan vara rätt bra att veta lite basic typ namnet på landet, valutan och språket men är inte lite av charmen att resa att man lär sig nya saker om platser man inte visste fanns? Ja menar, att spontant kasta pil på kartan och åka dit man träffar oavsätt om man vet någon om platsen eller inte är väl ett väldigt spännande sätt att resa.

nån som ska till Vietnamn?

Kasta pil på en karta är inget för den här sajten. Här hamnar pilen på Vietnamn eller i landet Bali oavsett hur du kastar. 75% här inne är inte ett dugg intresserad av länderna i fråga utan åker för att alla andra åkt dit. De har ingen aning om vad de vill göra, se, uppleva, äta eller sova. Bara att de ska åka, fördet gör ju alla andra. Nä, LÄS PÅ ISTÄLLET! Bilda dig en egen uppfattning. Vad är just DU intresserad av att göra, se och uppleva? Skit i vad grannen gör. Och visa länderna och dess befolkning i alla fall nån form av respekt genom att ta reda på vad de heter innan ni åker dit.

sen är ju tex vietnam och bali väldigt bra ställen att börja sitt resande på iom att det faktiskt finns väldigt mycket information om de länderna, väldigt mycket andra förstagångresenärer att prata med vilket kanske gör att man känner sig lite mer säker när man ska ut på sin försa långresa. Jag ser inget fel i att åka till populära resmål utan tror istället att det kan vara ett väldigt bra sätt för folk att få upp ögonen för världen och stärka sitt självförtroende så att man kanske nästa gång vågar ge sig iväg till ett lite ovanligare ställe än kanske just vietnam eller bali. Sen finn det såklart som du säger aldeles för många människor som kanske inte vet mycket om världen, Inklusive mig. Men personligen var min första trip (thailand, laos, indonesien och australien) ett bra sätt att få upp ögonen för världen och planerar nu två resor varav en inkluderar både östeuropa och central Asien. Låt folk resa vart dom vill även om 50 % av deras grannar redan varit på exakt samma plats, har vi tur kanske iaf några av dem blir inspirerade att resa till platser inte ens Antee har varit på ;)

Håller ofta med dig om mycket Antee, men inte denna gång. Man reser inte alltid för att grannen reser. Man reser mot sin längtan Man drömmer om hoppet att finna något nytt och annorlunda. Även om man inte är påläst så lär man sig på vägen. Att veta allt om resmålet är bra men ibland är det oförutsedda det som berikar mest

Jag reser för att jag gillar att upptäcka nytt och särskilt vardagen i andra länder. Åker hellre in i ett bostadsområde och tittar och pratar med någon som lagar sin cykel än att titta på stenhögar och andra måstesaker i de olika länderna. Jag har inget behov av att läsa spaltkilometer om landet jag ska besöka. Bildar min egen uppfattning eftersom det andra skriver inte alltid stämmer med min egen världsbild. Det viktiga är att resa och skaffa nya intryck, lära sig nytt på plats och prata med dem som bor i landet. Skulle jag läsa på och veta allt om resmålet innan jag åker så kan jag stanna hemma, finns ju inget att upptäcka då...

Det här handlar inte om att läsa på om landet eller ej. Det här handlar om ett syndrom som dykt upp på senare år där man inte ens vet vart man ska eller vad länderna heter. Men av nån anledning vet man att man vill dit... Som förstagångsresenär borde man väl ändå vara intresserad av nånting? I varje fall vad länderna man ska till heter? Eller är det för mycket begärt bland dagens nyutexaminerade studenter vars längsta resa innan Sydostasien var på ett lastbilsflak i innerstan?? Jag tycker inte det. Vissar man ett sådant fatalt ointresse av resmålet ska man antingen resa någon annanstans eller inte resa alls. Min 75% teori tror jag också stämmer bra överens med verkligheten här då 1 av 4 faktiskt kommer iväg. De andra 3 vaknade upp dagen efter och kom på att det var roligare att köpa Den nya Iphonen som kom ut i version 37.

Nu kan jag hålla med dig, i allfall till en del. Du är lite kul du Antee. Du gillar att provocera som jag ;)

DE FINNS INGA ISBJÖRNAR PÅ SYDPOLEN!! och inte i Polen häller föresten!

Sydpolen är inget land, det är flera olika territorier som "administreras" av olika länder. Sen tänkte jag att om man absolut inte vet någonting om ett land alls tex. Colombia, då kan man ju vandra ovetandes in i ett FARC kontrolerat område och börja fota kokaintillverkningen hejvillt. Detta resulterar sannolikt i mycket negativa reseupplevelser som kidnappning och även död. Jo det är väl bra att peppa folk att resa, men lite bör man ju veta. Annars kan man ju rimligen inte ens veta var eller varför man vill resa.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444