Trädtält

Någon som testat trädtält? Har funderat lite på att köpa ett. Dels så kan det vara schysst att komma upp lite när man tälta och det fortfarande är tjäle. Sedan ser det rätt så skönt ut att sova i dom. Tänkte mig främst ett av dom större. Finns ju dom som i princip är en hängmatta med tak och man kan iofs börja med en sån. Fast det kan vara bra med en större om man ska vara fler.

Trädtält?? finns det sådana märkliga tingest? hur kan man ens komma på iden att tälta uppe i ett träd?

Trädtält??? Har ett flertal nätter i en hängmatta av märket hennessy hennessyhammock.com Har funkat bra att sova, liggunderlag eller liknande är ett måste för att inte frysa om ryggen. Mvh Daniel

[q]"Trädtält?? finns det sådana märkliga tingest? hur kan man ens komma på iden att tälta uppe i ett träd?" - Torsten Bolme (stena)[/q] Kan vara skönt om det är kallt att komma upp lite. Sedan kan det vara praktiskt om det inte finns något riktigt skönt ställe att sätta upp tältet. Sen är det ju skönt att vara uppe i träden. :-) [q]"Trädtält??? Har ett flertal nätter i en hängmatta av märket hennessy hennessyhammock.com Har funkat bra att sova, liggunderlag eller liknande är ett måste för att inte frysa om ryggen. Mvh Daniel" - Daniel (macgunde)[/q] Har funderat lite på ett sånt. Fast har också tänkt på en större modell om man ska vara några. Det finns ett företag som tillverkade en modell som såg ok ut men nu verkar dom bara göra en modell med tunn duk som mest verkar mest vara gjord för att tälta på beachen med. Hittade dock en bild av det andra tältet på en blogg så du förstår vad jag menar. feber.se/pryl/art/238259/tlt_som_man_hnger_upp_i_trden/ Finns fler bilder på denna länk likecool.com/…

De ser ju riktigt mysiga ut! och de är ju bra om man är i tropikerna så man slipper mark kontakt,väta, otrevliga insekter och odjur allmänt! men de finns ju en o annan art som lever i träden också ifs!

Aaah, aldrig sett något liknande. Coolt! Men tänk att ifall en rör sig så rör sig allt, så tror att enmannahängmattor är att föredra om man inte vet med sig att alla ligger blickstilla :P

Det verkar gå att spänna dom rejält så jag tror inte dom skakar så mycket. Har sett en film där dom visar tältet och dom verkar stabila. Sen ser jag en annan fördel. Jag har en systerson och när man är hemma kan man ha det uppspänt så kan han ha det som koja. Googlade på trätält för att se om det fanns fler bilder. Och då fick jag se ett tält till. Det verkar dock mest vara för en stationär plats för det verkar krångligare att sätta upp. Men då gick det att till och med ha kamin i det. Tror dock att jag föredrar det första jag visade för jag vill kunna vara så mobil som möjligt med det. Men här har du lite bilder på det andra tältet. Jag lade till en länk till under. Det är på ett tält som jag tror du skulle ha användning eftersom du som gillar att cykla runt i världen. luminair.co.uk/tt/… Tält och vagn för cykling babble.com/home/bicycle-campers-the-ultimate-way-to-travel-light/

är de godkända på Svenska campingplatser? typ Böda Camping! är det smidigt/säkert att laga mat med gasolkök i dem?

Vet inte om jag skulle laga mat med gasol i dom. Kan fungera. I det tältet som man fäster mellan tre träd så finns det ett utrymme där man går in som är i mitten det kan nog kanske fungera där. Det andra tältet som jag skickade en länk på fungerar det för på en av bilderna av det så hade dom till och med en kamin i tältet. Men det var robustare. Men i gengäld så är det nog krångligare att ta med sig och att sätta upp. Så jag föredrar nog det första. Om dom är godkända på svenska campingplatser vet jag inte. Skulle tro att dom aldrig har sett ett sådant tält. Men jag tror nog inte det är något problem så länge man har en plats att sätta upp det på. Finns dock en ställning för det som man fäster mellan tre träd så har man en sån kan man sätta upp tältet varsomhelst.

[q]"är de godkända på Svenska campingplatser? typ Böda Camping! är det smidigt/säkert att laga mat med gasolkök i dem?" - Torsten Bolme (stena)[/q]Stena- sånnt skulle du ha och ligga o sussa i! hörde att Antee har skaffat ett!

Kan inte nån bara sparka idioten Stena åt helvete? Sparka ut honom nångång Admin så trådarna slipper förstöras

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444