Varför supa utomlands?

Vill redan nu påpeka att inget är rätt eller fel. Jag har några funderingar kring att festa och supa utomlands. Har man roligare utomlands? Är det för att man skall uppleva något ''nytt''? Träffa nya människor kanske? Kan nästan tycka att supa utomlands, supa hemma, är samma sak. Är det något jag missar? Vill någon förklara varför man spenderar så mycket pengar på att åka iväg på en resa, bara för att festa? Personligen har jag aldrig spenderat pengar på att dricka utomlands, och jag förstår inte heller varför man skall iväg på en resa till ett annat land för att bara supa skallen av sig. Själv hade jag velat spendera pengarna på att uppleva kultur, vandringar, expeditioner etc. Men vi är ju olika! Att välja mellan supa, spyor, baksmälla och allt vad festa innebär, och dyka, klättra, hoppa fallskärm, osv osv så känns valet ganska enkelt.

Jag är en av de som spenderar rätt mycket pengar på att dricka öl när jag är utomlands. Jag gillar öl och tycker alltid att det är spännande att testa den lokala ölen varje gång jag kommer till ett nytt land. Främsta anledning till att jag lägger pengar på att festa är dock att att det är ett förträffligt sätt att träffa nya människor. Specieltt när man reser ensam. Vet inte hur många vänner jag träffat i baren eller på dansgolvet. Tom. I kön till toaletten har jag träffat bra folk som jag har kontakt med än idag. Krogen är ett bra ställe att träffa folk!

Håller med Johan på ovanstående. Sen förstår jag inte vad du menar med att välja mellan att dricka o göra aktiviter? Jag har varit ute i några månader nu och jag har varit väldigt duktig på att provsmaka de besökta ländernas alla drycker samtidigt som jag gjort väldigt mycket aktiviteter. Tim

[q]"Jag är en av de som spenderar rätt mycket pengar på att dricka öl när jag är utomlands. Jag gillar öl och tycker alltid att det är spännande att testa den lokala ölen varje gång jag kommer till ett nytt land. Främsta anledning till att jag lägger pengar på att festa är dock att att det är ett förträffligt sätt att träffa nya människor. Specieltt när man reser ensam. Vet inte hur många vänner jag träffat i baren eller på dansgolvet. Tom. I kön till toaletten har jag träffat bra folk som jag har kontakt med än idag. Krogen är ett bra ställe att träffa folk!" - Johan (achtungbaby)[/q] Precis! det är många människor och mycket som man upplevt som givit resan spänning och äventyr genom barhäng på kvällarna! Tips, resvänner mm

Jag håller med de tidigare inläggen, att dricka öl eller annan alkoholhaltig dryck är att sätt att umgås med människor man precis mött. Och det gör man i nästan hela världen. Dessutom ska man inte sticka under stolen med att det är billigare att dricka utomlands vilket gör det lite lättare att dricka då.

Jag håller med. Har aldrig spenderat mycket pengar på alkohol utomlands. Visst har jag tagit några öl då och då, men jag är ju knappast ute och reser för alkoholen... Sen vill jag ju gärna upp tidigt på morgonen och ta en promenad och kanske se en fågel eller två :)

Ta en öl är en sak men att supa skallen av sig när man är på resande fot, är att be om problem.

[q]"Vill redan nu påpeka att inget är rätt eller fel. Jag har några funderingar kring att festa och supa utomlands. Har man roligare utomlands? Är det för att man skall uppleva något ''nytt''? Träffa nya människor kanske? Kan nästan tycka att supa utomlands, supa hemma, är samma sak. Är det något jag missar? Vill någon förklara varför man spenderar så mycket pengar på att åka iväg på en resa, bara för att festa? Personligen har jag aldrig spenderat pengar på att dricka utomlands, och jag förstår inte heller varför man skall iväg på en resa till ett annat land för att bara supa skallen av sig. Själv hade jag velat spendera pengarna på att uppleva kultur, vandringar, expeditioner etc. Men vi är ju olika! Att välja mellan supa, spyor, baksmälla och allt vad festa innebär, och dyka, klättra, hoppa fallskärm, osv osv så känns valet ganska enkelt." - mussejaw (mussejaw)[/q] Varför dricker du hemma när du kan träffa nya människor och uppleva massa med nya spännande självförverkligande upplevelser istället? :)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444