.

.

hur kan du tycka att det är en omväg att byta i Doha på väg till Japan när du kan tänka dig åka via Tyskland, nää välj Qatar, kanonbra bolag om inte bäst , bra priser har de med

Har flugit till/från Japan med Aeroflot(en gång och aldrig mer, men det var på sovjettiden, vet inte hur Aeroflot är nu), Finnair ( helt o. k.), SAS (det enda som var bra var att det var direktflyg till min "hemflygplats Köpenhamn och de hade ett specialpris då), Air France (med tvekan godkänt, British Airways - aldrig mer till/från japan, visserligen inget fel på servicen, men så "ihoppackad" på ett interkontinentalt flyg har jag aldrig varit (flyg med BA från Syadmerika till London var dock helt o. k. , så det är nog på Japanlinjen där flygbolaget utgår ifrån att japanerna är lite mindre och tål att "packas" tätt),Qatar - o. k., ja till och med bra, men nästan 7 timmars väntetid på Dohas flygplats var ingen höjdare, dessutom längre total flygtid än över Sibirien med europeiska flygbolag. Den klart bästa flygningen (flygkomfort, maten) var med KLM, men där hade vi riktigt bra förbindelsetid i Amsterdam, så hela flygningen varade inte så värst länge trots att var en "omväg". Lufthansa till/från Japan har jag tyvärr ingen erfarenhet med, inte heller med flyg över Peking eller Seoul.

Allt är väl egentligen samma, bara man inte behöver sitta 6 timmar i transfer. FinnAir är kortast och därmed bäst, men flygplansmaten är lite väl kass ibland. Turkish Air är väldigt bra. Qatar är väldigt bra. KLM är bra. Air China är helt OK, även om jag inte gillar att byta i Peking. Aeroflot är helt OK, även om jag inte gillar att byta i Moskva.

Har flygit med Air France till Tokyo. Gick utmärkt. Annars byta i Beijing är no problem, enkelt att hitta och det är bara "att följa strömmen"

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444