.

.

Finns inget sånt tillstånd att söka och nej inte blivit tillåtet i Sverige. Det görs mycket på området, det kommer bli upp till flygbolagen att bestämma vad skall gälla på deras flight. Därför kan det vara lagligt på ena flighten men olagligt på en annan.. Lite kuriosa då folk inte verkar ha vett och förstå bättre. Har ni haft högtalare hemma och märkt att innan ni hör att det ringer så börjar det spraka i högtalarna. Det är för mobilen söker kontakt med stationen för skapa en "anslutning" och det påverkar högtalarna. Tänk dig nu en pilot som sitter med ett par hörlurar och försöker prata med tornet. Få tillstånd att lyfta samtidigt som 500 mobiltelefoner sätts på (vid landning). En ipad vid en krock skulle kunna ställa till mycket skada också.. sen finns fler anledningar också så klart.

Har jag för mig rätt så är det upp till flygbolaget att välja. SAS tillåter sedan i höstas att elektronisk utrustning är igång däremot är det fortfarande förbjudet att ha en radiosändare/mottagare på under taxning/start/landning. Du får alltså ha igång din mobiltelefon men i flightmode som inte var tillåtet tidigare. Dator tror jag inte du får sitta med under start och landning men det tror jag, utan att veta säkert, beror mer på att du ska ha knät fritt. Du får t ex inta ha bordet nedfällt.

Det är väl ändå du Ejo som borde läsa på och ingen annan! Elektronisk utrustning innefattar mobiltelefoner när vi pratar om flyg. Vilket vi gör här. Det är alltså ingen "väsentlig skillnad" som du snackar om. Det är faktiskt ingen skillnad alls. Så det är ju du själv som inte har förstått poängen. europa.eu/rapid/… novair.se/under-resan/… Nu har du fått lära dig nått idag. Bra va?

Mobiltelefoner och elektronisk utrustning som sänder/tar emot signal borde vara avstängd vid start/laddning eller bara att man ställer in flygplansläge.. Vad lagarna säger vet jag inte helt, låter rimligt som ovanstående säger med att det beror från flygbolag till flygbolag. Men att ha elektroniskutrustning som inte sänder/ta emot signaler kan omöjligt ha andra problem än att det inte gör passagerarna lika uppmärksamma på besättningen OM något skulle hända (egentligen samma sak med wi-fi och annan signalutrustning, ofta all teknik i cockpiten supermodern men får tuppjuck om någon pratar i mobil 10 meter ifrån... Känns jävligt skarpt) Tänk att 100 pers sitter och kollar film på IPaden , pratar intensivt med farmor och sitter i viktiga buissness möten över nätet. Hur många skulle höra eller öns märka när flygvärdinnan ber dem om att fälla upp ryggstolarna, eller kanske annan mer alvarlig information. Helt klart ett störningsmoment.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444