6 månader i Asien - har lägenhet hemma och räkningar.. Vad gör jag?

Hej, Jag har tänkt göra min drömresa till Asien och Australien. Det enda problemet är att jag måste lösa allt här hemma först. Jag måste hyra ut min lägenhet eller eller låta en kompis bo hos mig medan jag är borta för att slippa hyran. Jag kom då att tänka på att jag har internet, tv-licens och allt annat man betalar. Hur gör jag med detta och hur ska jag gå tillväga med min hemförsäkring som inte täcker upp för så lång tid? Jag vill inte behöva säga upp allt. Om jag har tur så kan personen som bor hos mig betala mitt internet och min hyra.. Men resten? Hur har ni andra gjort som har ett boende och annat hemma i Sverige?

Säg upp internet (3mån uppsägning). Enkelt att fixa tillbaka när du kommer hem. Alternativt lägger du pengarna som det kostar på andrahandshyran så att internet ingår till den du ska hyra ut till. TV licens sägs definitivt upp. Hemförsäkringen? Den är ju så snorbillig att du lika gärna kan betala den. Har du råd att resa i ett halvår har du definitivt råd med denna småsumma.

[q]"Säg upp internet (3mån uppsägning). Enkelt att fixa tillbaka när du kommer hem. Alternativt lägger du pengarna som det kostar på andrahandshyran så att internet ingår till den du ska hyra ut till. TV licens sägs definitivt upp. Hemförsäkringen? Den är ju så snorbillig att du lika gärna kan betala den. Har du råd att resa i ett halvår har du definitivt råd med denna småsumma." - Andreas (antee)[/q][q]"Säg upp internet (3mån uppsägning). Enkelt att fixa tillbaka när du kommer hem. Alternativt lägger du pengarna som det kostar på andrahandshyran så att internet ingår till den du ska hyra ut till. TV licens sägs definitivt upp. Hemförsäkringen? Den är ju så snorbillig att du lika gärna kan betala den. Har du råd att resa i ett halvår har du definitivt råd med denna småsumma." - Andreas (antee)[/q] Det har du rätt i! Har du koll på om man kan avsluta betalningar på autogiro och återgå till pappersfaktura?

När jag rest har jag hyrt ut min lägenhet i andra hand, genom Blocket. Gäller att hitta nån BRA. Då har jag helt enkelt satt internet, el, hyra etc på autogiro från MITT konto och så gjort så att den som hyr lägenheten sätter in summan på mitt konto varje månad. Har funkat finfint, då har jag koll på att hyran blir betald. Kontrakt har jag alltid också skrivit och där allt sånt står, vad som ingår och så, plus vilken uppsägningstid som gäller.

[q]"När jag rest har jag hyrt ut min lägenhet i andra hand, genom Blocket. Gäller att hitta nån BRA. Då har jag helt enkelt satt internet, el, hyra etc på autogiro från MITT konto och så gjort så att den som hyr lägenheten sätter in summan på mitt konto varje månad. Har funkat finfint, då har jag koll på att hyran blir betald. Kontrakt har jag alltid också skrivit och där allt sånt står, vad som ingår och så, plus vilken uppsägningstid som gäller." - Sofia (filosofia)[/q] Okej! Jag har tänkt säga upp mina autogiron så jag har allt så nu då jag hellre velat slippa tänka på allt det där men din version kanske är smartare.. Värt att tänka på!:)

[q]"När jag rest har jag hyrt ut min lägenhet i andra hand, genom Blocket. Gäller att hitta nån BRA. Då har jag helt enkelt satt internet, el, hyra etc på autogiro från MITT konto och så gjort så att den som hyr lägenheten sätter in summan på mitt konto varje månad. Har funkat finfint, då har jag koll på att hyran blir betald. Kontrakt har jag alltid också skrivit och där allt sånt står, vad som ingår och så, plus vilken uppsägningstid som gäller." - Sofia (filosofia)[/q] Det jag tänkt göra att låta en pålitlig person (en vän) bo i min lägenhet som den är förutom småprylar och egentligen bara skriva några enkla överenskommelser. Anledningen till att jag egentligen inte vill göra någon riktig andrahandsuthyrning är att jag inte vet när jag kommer hem. Jag kan vara borta 3 månader, kanske 4 eller kanske 6. Därför ser jag hellre att någon bor i min lägenhet som den är, förutsatt att någon vill det haha. :)

Du ska aldrig låta någon, oavsett om det är en nära vän eller inte, sköta din ekonomi. Du ska självklart kräva in den kostnad ditt boende har, av den som hyr den av dig. Sen kan du se till att allt betalas i tid. Se till att alla dina kostnader kommer som e-fakturor eller på autogiro, då kan du sköta allt över internet (det finns internet i Asien!).

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444