10% skatt?

Hej allihopa! Jag jobbade ungefär två månader i Norge i somras och blev tipsad av en kompis som hört att man bara har 10% skatt de två första åren. Är det någon som vet om detta stämmer? Och hur gör man för att få tillbaks lite cash i så fall? :) Otroligt tacksam för svar! /Elin

Nej, inte bara 10% då hade alla åkt dit! Du kan dra av 10% när du skattar, men det fixar du inte förens nästa år när man som i sverige ordnar med skatten. Har du redan åkt hem? Då måste du se till så Norska skatteverket har din svenska adress så de kan skicka hem papper när det börjar bli dags att fylla i den. Annars går det att göra online men då måste man ha ordnat med det innan man åkt hem. Skattade du via tabell, så tror jag inte att du får mycket tillbaka på två månader. Jag skattade 36% / 40 % istället för att skatta tabell för då är de 10% nästan borta redan. Lycka till!

Ja, det låter ju mer rimligt! Efter tabell? Hm, ingen aning jag lämnade bara in papper för skattekort och sedan fick jag det på posten. Betalade bara 28% i skatt, men skulle ju inte vara fel att få tillbaks 10% :) Jag är redan hemma så får kontakta dem och se vad de säger. Tack så mycket för hjälpen!! :)

Hej, ja tabell = skattekort, då brukar det bli 27%/28% beroende på vad man tjänar. Jag fick 27% innan jag upptäckte det och bytte.. =) Men kontakta dem, men det är fortfarande inte förens nästa år du kan få tillbaka något. Ingen fara!

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444