Vill man verkligen leva ett Svenssonliv???

klnh,

Amanda! Du är inte ensam i de känslorna lovar jag! Jag känner och upplever precis det du beskriver - att det finns en "förväntan" på en utifrån att Seattle down och börja leva det "riktiga" livet och sluta flänga runt. Jag önskar många gånger att jag kunde se tjusningen med att kämpa för ett fast jobb, en bostadsrätt, att lägga undan pengar för att köpa ett hus, en schyst plasma-tv eller vad det nu kan vara. Men den känslan infinner sig bara inte. Det gör mig inte lycklig. Jag önskar att det gjorde det, för det vore på något vis så mycket enklare. Det kanske bara tar lite längre tid för vissa, eller också har vi helt enkelt upptäckt en glöd för resandet, upptäckandet och äventyren, istället för glöden att kämpa för en trygghet här hemma med hus och fast jobb. Ingenting behöver vara mer rätt eller fel än det andra, så länge man kämpar för att uppnå det man själv drömmer om :)

Jag känner precis likadant. Tänk om jag bara kunde vara nöjd med att stanna här i det trygga ekorrhjulet. Tänk om. Men då hade det inte varit jag. Får helt enkelt acceptera att jag är superdupernyfiken på den här världen, och att jag har riktigt stora vingar som vill ut och flyga. Om människor i min närhet skulle ifrågasätta det liv jag lever, then so be it. Det finns inga måsten. Flyyg :)

känner samma sakt! alla säger skaffa dig ett riktigt jobb.. skaffa tjej/familj, men känner det är inget för mig då jag jobbar som jag gör! förra året började med detta liv, Sen förra året har jag vart Österrike - Thailand - london - miami/orlando, som jag kom precis hem ifrån, och nu om 2veckor åker jag till Thailand och vietnamn för att sedan åka direkt ner till Italien, Alperna så just nu älskar jag min livstil! haha D.

Det låter grymt härligt Robin! :)

Är själv 28 år och har rest runt ändå sedan jag slutade gymnasiet. Tyckte precis som dom flesta av er innan ann "Svenssonlivet" verkade dötrist. Men när jag träffade min sambo och vi tillslut bestämde oss för att flytta hem och bosätta oss i Sverige med våran dotter så hon skulle hinna lära sig Svenska innan hon började skolan så var det inte som jag hade trott. Lugnet, tryggheten och rutinerna i vardagen är väldigt rogivande, visst saknar man ibland friheten att bara kunna driva runt på nya platser, men barn ger dig en så mycket större glädje så i slutändan så vinner svenssonlivet, iaf för mig.

Tyvärr är det så att andra människor så gärna vill att du ska bli som dem för att de inte ska känna sig onormala och inte bli avundsjuka på dig. Många människor som säger till mig men är det inte dags för barn sanrt...har oftast skilt sig, lever ensamstående eller har varit otrogna och inte vart tillfredsställda med sin tillvaro. Värre är det tyvärr för oss kvinnor då folk tro alla kvinnor vill ha barn och vara bara mammor och ingenting annat. Vilket inte är sant. Du/ni ska göra exakt vad ni vill och inte bry er vad andra tycker. Ni kommer bara ångra er när ni blir äldre. Har hört många som gör det. Folk blir stressade när alla runt omkring dem får barn osv. Ha kul medans du kan :)

Glömde säga att jag absolut inte tycker det är konstigt om man väljer svenssonlivet men till er som tror det passar alla så tro inte det...vi är alla olika individer...och bara för att normerna i samhället vill att vi ska vara något ska vi inte vara det, det viktigaste är att vi mår bra med oss själva och att våran självbild överensstämmer med hur vill vi att vi ska vara

Ähh Väx upp va! Inget går upp från ett liv hemma framför tv n med en spinnande katt bredvid sig

Ekorrhjulet är skapat för att göra de rika rikare och oss slavar fattigare samt beroende. Släng in hyperkapitalismen så inser man att man lever i ett sjukt samhälle där gemenskap, lycka, kärlek mm får stå tillbaka pga reklamavbrott, depressiva nyheter och annat brus som förvillar och fördummar... Jobba, konsumera, sov... tillväxt e ju viktigt så plundra moder jord och sköt ditt... Nä vi är hjärntvättade allihop och de få som inser detta blir ju givetvis väldigt arga och bara vill ta första flyg till närmsta hippiekollektiv. Men det är klart, efter hippiesarna väller ju massturisterna in efter några år. Beam me up Scotty!! Mitt råd är att resa så långt tid och pengar tillåter, innan det sista paradiset har kommersialiserats...

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444