Tips på "udda" resmål i Thailand

Hej kära resenärer! Jag och min syster planerar att åka till Thailand i Januari i 2 veckor och skulle vilja ha lite tips om resmål. Vill helst undvika de största turistområdena med svenskar överallt och festande hela nätterna som dyker upp vid googlingar, utan vill hellre hitta nåt mindre, personligt ställe som riktigt visar hur det riktiga Thailand är. Ett plus om det ligger vid en strand men inget måste. Någon som vart på ett ställe som skulle kunna passa dessa kriterier? Tack på förhand!

Hallå! Jag har rest genom Thailand flertalet gånger. Och precis som du så vill jag undvika turistfällorna. Jag reste igenom framförallt norra Thailand. Sukothai är verkligen något som är värt ett besök, där finns gamla tempel och byggnader som kan liknas vid angkor Wat fast i miniversion. Khao yai ifall ni är intresserade av trekking och upplevelser i djungeln med massvis av vilda djur. Chiang Rai likaså fast med vackra landskapstrekkingar. Chiang Mia. Pai är ett ställe värt ett besök. Dessa platser har dock inte stränder(om ni inte vill bada i vattenfall eller floder osv..). För mig är iallafall norra Thailand det jag känner som det riktiga Thailand. Däremot var jag på Koh Chang under mars månad och där var glest med turister jämfört med phiphi, aunang, Koh tao osv. Men hur där är i januari kan jag tyvärr ej svara på. Jag rekommenderar mest att åka till aunang och därifrån söka er till områden utan någon större turism, det finns runt hörnet vid alla turistparadis. T ex, ta en båt till railey beach, vandra därifrån till någon "remote" plats. Där får ni strand, sol och förhoppningsvis det ni söker.

Tack så mycket för tipsen! Personligen skulle jag gärna åka till norra thailand då jag anser att man kan hitta stränder var som helst men vi har lite delade åsikter om just den delen jag och min syster ;) Men ska definitivt kolla upp dina tips! :)

Det jag inte riktigt förstår är varför man väljer Thailand som resmål om man är ute efter oturistigt, icke svenskar, genuin upplevelse, inte fest och inte behöver stränder. Byt resmål helt är mitt enkla svar :)

Min syster var där i vintras och hon vill tillbaka för att ta sitt dykcert för hon känner en tjej som jobbar med det där, så därför ska vi dit. Och även om Thailand har mycket turister finns det även delar som inte har det. man måste bara hitta det. turister har du ju överallt så om man skulle skippa alla länder som har turister blir de ju inte många kvar eller hur? ;) samt att jag aldrig varit där och har hört mycket positivt om invånarna och landet i allmänhet så jag vill helt enkelt åka dit. mer än så är det inte

Absolut. Alla länder har besökare. Allt ifrån Tuvalu´s ynka 1200 utländska besökare förra året till Frankrikes 84 miljoner. Jag tyckte bara inte Thailand stämmde in på dina önskemål vad gäller resmål. Åk till de norra gränstrakterna mot Burma för det oturistiga Thailand. Där det finns någon strand av värde är det garanterat ej svenskfritt. Men i söder kring Koh Tarutao kan du få vara hyfsat ensam och du slipper festen. Vart du än hamnar så får jag önska trevlig resa!

Ska kolla upp de ställena, tack för tipsen :)

Hej Malin! Landar ni i Bangkok och bara har två veckor så rekommenderar ett ställe på kusten bara 4-5 timmar ifrån huvudstaden med Minibuss/VIP-buss. Prachuap Khiri Khan. Liten fiskestad söder om välkända Hua Hin. Verkligen få utländska turister och staden får mest besök av thailändska turister. Fina och fridfulla stränder, speciellt inne vid avgränsat militärområde som stranden numera är öppet för allmänheten. Otroligt god seafood vid "Beach road" och här finns inga rosa barer eller högtljuda farang-disco. Jag åker till Thailand en gång per år för att hälsa på släktingar och vänner i Pattaya och Bangkok. Mina kusiner och jag själv älskar Prachuap just för charmen och "äkta" känslan... Närliggande Hua Hin och Cha Am och dess popularitet gör att thailändarna själva aldrig kommer behöva förlora deras pärla till mass-turismen. Dock läser jag att din syster vill dyka, så kanske utbudet av det är större på Koh Tao, Koh Chang eller Koh Lipe. Vill ni till norra delarna av Thailand så kan jag varmt rekommendera Pai, Chiang Rai och Mae Hong Son. [q]"Hej kära resenärer! Jag och min syster planerar att åka till Thailand i Januari i 2 veckor och skulle vilja ha lite tips om resmål. Vill helst undvika de största turistområdena med svenskar överallt och festande hela nätterna som dyker upp vid googlingar, utan vill hellre hitta nåt mindre, personligt ställe som riktigt visar hur det riktiga Thailand är. Ett plus om det ligger vid en strand men inget måste. Någon som vart på ett ställe som skulle kunna passa dessa kriterier? Tack på förhand!" - Malin Dahlberg (Rosagrodor)[/q]

Det där låter ju som ett underbart ställe! Ytterligare ett att kolla upp, tack så mycket! :D

Det ligger en bilskrot utanför Huahin som är ganska kul

Mer om Thailand

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
En bit av Thailand
Vill du uppleva norra Thailands kulturskatter men även se de södra öarna? Under 16 dagar hikar du till regionens bergsfolk i norr och får se grönskande kullar. Sedan åker du söderut och får du njuta av stränderna.
$1499
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749