Visum Sydostasien

Jag och min vän ska resa runt i sydostasien. Till Thailand, Vietnam och Malaysia har vi hört att visum inte behövs om man stannar mindre än 15 dagar. Dock kommer vi behöva visum för Kambodja och Laos och har tänkt söka det på plats. Någon som har koll på vilka gränsövergångar man kan söka visum på och ifall det är något man bör tänka på?

Läste nånstans att man måste ha fotokopior med sig, stämmer det? eller räcker det med pengar?

passfoto stämmer på vissa ställen, bra att ha med sig några.

Hej, har precis varit i både Kambodja och Laos. Allt går att lösa på plats vid gränsövergångarna. I Laos landade vi i huvudstaden Vientiene och där kostade de 32 USDollar för allt, och då behövs inget foto utan de löser dem. Sedan åkte vi över till Kambodja genom 4000 Islands och där kostade det 42 USDollar och inget foto behövdes. Skriv om ni vill ha mer info :) ha en trevlig resa!

Mer om Asien

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Rundresa i Indien
Upplev det ståtliga templet Taj Mahal och segla längs Ganges till tempelstaden Varanasi. Därefter ta flyget söderut för att leta tigrar i det vilda och njuta av exotiska kryddor. Området Kerala i söder är en riktig pärla.
$2899
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749

Övrigt inom resor