Syd-och Centralamerika

Tjena! Jag och en vän tänkte backapacka i Syd-och centralamerika med start i början av september, över jul och nyår och sedan så långt resekassan tillåter. Vi skulle vilja börja med att lära oss lite spanska men sedan har vi inga specifika önskemål. Vi båda gillar äventyr, musik, naturupplevelser osv! Vi håller just nu på att pussla ihop en ungefärlig resrutt och vill ha alla tips vi kan få! Vad får man inte missa? Vart är billigt/dyrt? Vart är bäst att börja? Vart ska man flyga/åka tåg/buss? Hur mycket måste man boka i förväg? Bästa stället att läsa spanka? osv osv… Tacksamma för all a tips vi kan få!:)

Hej! Hoppas ni har kommit iväg på er resa och har det bra! Om ni är i Centralamerika så missa inte El Salvador. Jag bor här och det är ett fantastiskt land med helt underbara människor. Nu i november har vi en 2- veckors gruppresa som kombinerar volontärarbete med turism och det ingår en del surfning. Det är bara några dagar kvar för att anmäla sig men det kan vara ett bra sätt att få lite av varje under två veckor och sedan går det lätt att resan vidare till de andra länderna i Centralmaerika med shuttles. Det är många som är lite oroliga för att resa till El Salvador på grund av att det mest är dåliga nyheter från landet som når Sverige men jag kan verkligen rekommendera detta land. Inte så turistigt som många andra, billigare än Costa Rica och Panama. Men om man känner lite oro så kan denna resa vara ett perfekt sätt att resa lite mer organiserat i El Salvador. Jag kommer att vara med på delar av resan och hjälpa till med översättning och koordinera. Det finns även möjlighet att läsa spanska i El Salvador på en fantastisk strand som har bland Centralamerikas eller kanske världens bästa vågsurf!! Vi har också andra volontärprojekt i El Salvador. amzungo.com/rundresa-14-dagars-aventyr-volontararbete-med-guide/ Hör av er till mig om ni är intresserade eller har mer frågor! Varma hälsningar Anna Ekdahl

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika