Rekommendera, Se Orangutan Indonesien

Hallo Gott Folk Jag tänkte ta mig en tur till Indonesiska Borneo och undrar således om ni kan rekommendera ett bra ställe för att se Orangutanger eller dela era erfarenheter kring detta. Det finns en uppsjö med ställen om man googlar men jag vill helst ha det så "o-turistigt" som möjligt men det behöver inte vara Bear Gylls heller, jag slipper gärna att genomföra den tillsammans med 10 västerländska barnfamiljer. En relaxed trek typ i en minimal grupp. All info välkommen! Tusen Tack

Sent svar, så du kanske redan har varit där. Sjävl har jag inte varit på borneo, utan åkte istället till sumatra för att se organutang. Vi åkte till Ketembe, som ligger i södra delen av acech på sumatra. Inte speciellt turistigt, vi och ett fåtal turister(2-3 st) var i byn de dagarna. Vi såg orangutanger och det gjorde den enda andra turisten vi pratade med också. Finns lite olika guesthouses där med enkel standard (Typ trä/plåtskjul, el endast kvällstid och flodvatten i en ledning som tvättmöjligheter). Priserna är för trekkingen är standardiserade, så du kommer inte hitta billigare på något visst ställe. Tanken är istället att man ska välja baserat på vad man tycker om guiden osv. Vi hade en guide som hette john på friendship gusethouse. En annan som är rekommenderad av andra heter pak mus(?), han äger en guesthouse med samma namn.

Mer om Asien

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Rundresa i Indien
Upplev det ståtliga templet Taj Mahal och segla längs Ganges till tempelstaden Varanasi. Därefter ta flyget söderut för att leta tigrar i det vilda och njuta av exotiska kryddor. Området Kerala i söder är en riktig pärla.
$2899
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749

Övrigt inom resor