Hiking, klimat och tips, hjälp!

Hej! Jag och en kompis åker till Thailand nu den 23:e. Vi landar i Bangkok och drar ner en vecka till Kho tao för att dyka och träffa upp lite andra kompisar. Sedan har vi två veckor över för "äventyr" och backpacking. Jag undrar om någon har tips på hiking, nationalparker och fantastiska stränder man inte får missa på vägen norröver från Kho Tao mot Bangkock. Det är väl regnperiod på västra sidan såhär års. Någon som vet hur det är mer norröver i bergen? Khao yai har jag läst ska vara bra för hiking och naturupplevelser. Någon som har mer tips eller input på dessa platser som faktiskt varit där och inte bara läst om det? Tex kan man tälta fritt? Är det värt att tälta eller kan man bo i bugalows/stugor på vägen? Kanske hängmatta och ett myggnär räcker? Eller måste man - som i sydamerika - gå med guide och en grupp? Tacksam för all sorts input!!!

Mer om Thailand

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
En bit av Thailand
Vill du uppleva norra Thailands kulturskatter men även se de södra öarna? Under 16 dagar hikar du till regionens bergsfolk i norr och får se grönskande kullar. Sedan åker du söderut och får du njuta av stränderna.
$1499
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749