Plugga på distans i Thailand

Hej! Jag har bestämt mig för att läsa en distanskurs (vårterminen 2017) på ett svenskt universitet och bosätta mig i Thailand under terminen. Kommer leva på CSN, dvs. ca 9000kr i månaden. Jag undrar om det är någon som gjort något liknande och har tips? Eller om det är någon mer som är sugen och kanske vill hänga på? Funderar även på om jag ska stanna kvar i Thailand hela perioden (siktar just nu in mig på Koh Lanta), eller om man ska boka boende för t.ex. en månad åt gången och resa runt lite istället, t.ex. en månad i Thailand, en månad i Kambodja, en månad i Vietnam, en månad på Bali osv. Ös på med åsikter, tips och egna erfarenheter, min första långresa så! :)

Låter intressant men vad är det för distans kurs du ska gå? Är det ett program eller bara en kurs? CSN är ju ett alternativ som du skriver men kanske är bra och åka iväg med sparade pengar istället och sen försöka jobba nere i Thailand?

[q]"Låter intressant men vad är det för distans kurs du ska gå? Är det ett program eller bara en kurs? CSN är ju ett alternativ som du skriver men kanske är bra och åka iväg med sparade pengar istället och sen försöka jobba nere i Thailand?" - Evelina (Evetravel)[/q][q]"Låter intressant men vad är det för distans kurs du ska gå? Är det ett program eller bara en kurs? CSN är ju ett alternativ som du skriver men kanske är bra och åka iväg med sparade pengar istället och sen försöka jobba nere i Thailand?" - Evelina (Evetravel)[/q] Pedagogik eller Engelska. Båda är helt på distans och inga träffar i skolan, vilket såklart är ett måste. Att jobba i Thailand kan man i princip glömma om man inte har någon speciell kunskap man sitter på eller någon superkontakt som kan fixa jobb.. Annars verkar det vara ganska omöjligt för utlänningar. Hade givetvis föredragit att jobba om det gick. Tänker att CSN tar de flesta även i Sverige, och jag själv ser det som en investering. Att både få plugga och resa runt samtidigt är ju guld värt! Kommer jobba så mycket som möjligt under året och spara så mycket jag kan (gjorde slut på sparpengarna under senaste resan nu för några veckor sen, så börjar om på noll), men vill ändå ta CSN så man vet att man har en trygghet där nere.. Vad jag förstått så klarar man sig fint på de pengarna nere i Asien! :)

Hur går det med planerna om att läsa på distans utomlands? Jag är inne på samma spår, siktar på att bosätta mig i antingen Centralamerika eller Sydostasien nu till vintern.

Mer om Thailand

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
En bit av Thailand
Vill du uppleva norra Thailands kulturskatter men även se de södra öarna? Under 16 dagar hikar du till regionens bergsfolk i norr och får se grönskande kullar. Sedan åker du söderut och får du njuta av stränderna.
$1499
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749