Hur lätt är det att resa efter utbildningen är klar?

Efter jag tog studenten, har jag alltid haft en resa inbokat att se fram emot. Det har jag visserligen nu också, tågluff sommaren 2016. Men har i sommar läst 1 år nere i Lund på en bra utbildning, klarat alla kurser och det känns bra. Dock är det något i min som skriker, att jag måste ut på en långresa 3-6 månader nästa vinter, för att jag aldrig kommer bli av ifall efter jag pluggat klart. Sen var denna vinter så fruktansvärt kall och mörk. Har de andra vintrarna spenderat dessa i varma Australien, eller backpackat i Asien. När jag har läst klart, måste jag hyfsat snabbt få ett relevant jobb, sedan jobba där ett tag för att få kontakter i min nya branch, sen har man fastnat i det ekorrhjulet och kan endast ta små semestrar? Någon som har lite input hur jag ska resonera? Det är fullt möjligt att ta ett studieuppehåll på ett år ifall jag vill. Dock börjar man i en ny klass, och får starta om det sociala i en stad jag bara spenderat 1 år i. Ser fram emot er respons!

Jag tycker absolut att du ska ut och resa. Om du väntar är det lätt att man fastnar i ekorrhjulet som du säger och då är det stor risk att du känner att du är för "gammal" för att resa. Så ut med dig, både jobb och skola finns kvar när du kommer tillbaka :)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444