Sydostasien på sommaren

Hej! Sydostasien passar som bäst på vintern, men hur är det på sommaren? Regnar ens semester bort? Hur är stränderna? Hört att vissa blir väldigt dåliga på sommaren. Jag har tagit reda på statistik m.m. ang vädret på sommaren i Thailand, Vietnam, Filippinerna, Bali bl.a. I sydöstra Thailand klarar man tydligen sig bra, Ko Samui, Ko Tao passar bäst under sommaren har jag läst. Vietnam är ok mellerst och norrut. Filippinerna är väldigt tveksamt dock när jag läst på. Bali dock är perfekt under sommaren enligt mittresvader.se/l/indonesien/… Jag är ledig i 3 månader, planerar att vara borta i 2 månader, maj & juni. Min budget är 35 000kr som kan sträckas sig. Äventyrliga aktiviteter och natur formar mina resor. Sol, bad och en kall öl finns självfallet med i bilden. Jag skulle väldigt gärna höra personliga erfarenheter och tips om Sydostasien på sommaren. Länder & platser att besöka. Bali är mycket bra har jag läst men övriga delar i Sydostasien är jag tveksam över. Är det värt det? Riskerar jag att kasta bort min semester då vädret inte spelar boll?

Bekant som varit i Thailand i Augusti, tydligen kan det vara regnperiod då. Men de hade bra alla 3 veckor de var där. Norra Vietnam ska väl också va hyfsat? Filippinerna kan det väl vara tyfonperiod i, dvs hålla sig undan.

Mer om Asien

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Rundresa i Indien
Upplev det ståtliga templet Taj Mahal och segla längs Ganges till tempelstaden Varanasi. Därefter ta flyget söderut för att leta tigrar i det vilda och njuta av exotiska kryddor. Området Kerala i söder är en riktig pärla.
$2899
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749

Övrigt inom resor