Antigua – restaurangguide för alla plånböcker

La EstrellaAntigua är en gammal och välbevarad stad mitt i Guatemalas vulkanlandskap, som varje år besöks av otaliga backpackers från hela världen. Jessica har efter ett par månader i den världsarvslistade staden lyckats få bättre koll på den är de flesta. Här tipsar hon om guldkornen bland Antiguas alla restauranger.

Lyx

Nokiate – Beskriver sig själva som en asiatisk/latinsk restaurang med specialitet på sushi. I entrén möts du av en restaurangvärd som för dig till ditt bord gjort av vackert slipat trä. Modern och lyxig inredning och en bar med alla drinkar du kan tänka dig. Av fräscha råvaror plockar du själv ihop din sushimeny och väljer bland många olika fisksorter. Här erbjuds ”martini-nights” två dagar i veckan med ”all you can drink” för 50 eller 150 quetzales, beroende på om du är kvinna eller man. Har hemkörning.

Panza Verde – Bli hänvisad till ditt bord av värdinnan i receptionen och njut av din mat i riktigt lyxig och lugn miljö. Restaurangen beskriver själva sin mat som ”internationell med en twist”. Här får du maten serverad på stora tallrikar, upplagd på ett konstnärligt sätt. Lyssna på livemusik medan du äter, bland annat spelad av gruppen Buena Vista, där en av originalmedlemmarna sjunger gruppens mest klassiska låtar.

Medel

La Fonda Calle Real – Guatemalansk restaurang där du kan smaka på typiska maträtter tillagade på bästa sätt med en lyxig touch. Välj en av de många maträtterna eller testa en avsmakningsmeny med lite av varje. Till maten njuter du av traditionell marimba-musik spelad live av duktiga musiker. Restaurangen är belägen på en av de mest befolkade gatorna och du kan välja ett bord precis vid fönstret för att se ut över livet i Antigua.

Cafe Sky – På den tvåvåniga restaurangen kan du njuta av maten samtidigt som du upplever Antiguas bästa utsikt från takterassen. Härifrån ser du hela staden och dess kringliggande vulkaner. Nedervåningen är inredd med mayakulturen som inspirationskälla. Maten är varierad – från typiska guatemalanska maträtter till mexikanska nachostallrikar. Alltid nya och många besökare och väldigt artig personal. I baren kan du också beställa en av de många drinkar som restaurangen erbjuder.

Budget

Kabuki – Japansk restaurang med sushi till ett billigare pris. Sushin består endast av makirullar, men du kan välja mellan många och annorlunda sorter. Här finns också en mängd japanska varmrätter och restaurangen besöks av många japaner som befinner sig i stan. Det måste vara ett bra betyg.

Estrella – Kinesisk restaurang som besöks av många lokala invånare. Ha tålamod med den långsamma servitrisen som är en gammal dam, och låt dig inte luras av den enkla inredningen och det billiga priset. När maten serveras får du den i stora skålar med ett silverlock som skapar lyxkänsla i sin enkelhet. Ät kinesisk mat med smak som du är van vid från Sverige.

Superbilligt

Marknaden – Vill du äta riktigt billigt ska du gå till marknadens restauranghörna där du kan välja bland typiska guatemalanska maträtter som tillagas och serveras där. En stor skål mat som smakar hemlagat, tortillas och dryck får du till ett pris av 10 kronor. Här kan du ta en paus i shoppingen och du riskerar inte att stöta på turister.

1 kommentar påAntigua – restaurangguide för alla plånböcker

Svara till