Härliga badupplevelser i Israel året runt

Solnedgång vid Döda Havet Letar du efter ett land där man kan bada året runt? Söker du en plats med uppiggande sol och bad mitt i det svenska vintermörkret? I så fall är Israel ett givet resmål. På flera ställen i det heliga landet bjuds det på vackert väder och badmöjligheter under hela året. I denna artikel tipsar Elliot om tre speciellt lämpliga platser för bad mitt i den svenska vintern.

Döda Havet – ett av världens naturfenomen
Döda Havet är en mycket speciell plats för bad. Havet, som utgör en del av gränsen mellan Israel och Jordanien, är jordens lägsta punkt och ligger drygt 400 meter under havsnivån. Salthalten i Döda Havet är tio gånger högre än i andra hav (cirka 30 %) och den gör att man mycket enkelt flyter där.

Känslan av att flyta i Döda Havet är mycket avslappnande och en vistelse på denna plats är perfekt för att koppla av och ladda batterierna. Dagstemperaturen understiger aldrig 20 grader och vattnet är ungefär lika varmt. Vid Döda Havet faller knappt 40 millimeter regn om året och området ståtar med cirka 320 soldagar per år. Alla dessa faktorer gör Döda Havet till ett utmärkt resmål för sol och bad under vintermånaderna.

Sachne – en fantastisk nationalpark i norra Israel
I norra Israel, i närheten av känguruparken Gan Guru, finner man Sachne, en enastående nationalpark centrerad kring en naturlig källa.

Det vykortsvackra området består av klarblått vatten, störtande vattenfall, vackra palmer, vidsträckta gräsmattor, med mera. Vattnet är cirka 28 grader varmt året runt, så Sachne är en perfekt utflykt för sol och bad även under vintern. Det är en mycket härlig känsla att bada i det friska vattnet, oavsett om det är i januari eller i juli månad.
 
När hungern pockar på uppmärksamhet, går det bra att äta medhavd picknick, grilla eller besöka parkens restaurang. Där erbjuds till exempel härliga fiskrätter och en fantastisk utsikt över stora delar av Sachne.
 

Hamat Gader – en upplevelse utöver det vanliga
Precis invid Genesarets sjö (i norra Israel) ligger en fantastisk park vid namn Hamat Gader. Där finns bland annat varma källor med mineralrikt vatten, där man kan bada året runt. Detta kände redan romarna till och arkeologiska lämningar från denna tid kan iakttas på platsen.
 
Runt källorna har det byggts ett hotell, flera restauranger, ett spa, flera utomhusbassänger med rutschkanor, med mera. För de djurintresserade finns det också cirka 200 krokodiler av olika slag, mängder av papegojor, apor, kängurur, ormar och flera andra djur i ett annat område i parken.

5 kommentarer på Härliga badupplevelser i Israel året runt

 1. Linda Karlsson Eldh

  Har alltid velat åka till döda havet, men det verkar så farligt att ta sig dit. Det är buss som gäller har jag förstått. Föreslår du att åka över Israel eller Jordanien?

 2. Jon

  Israel är ett av världens mest underskattade resmål. Jag har varit runt mycket i världen, men älskar att resa runt i Israel. Tel Aviv sjuder av liv och äkta vänliga människor. Konflikten med extremisterna är ett mycket tråkigt inslag, men ingenting som behöver påverka säkerheten om man följer invånarnas rekommendationer.

 3. Elliot Turvall

  Jag aldrig varit i Jordanien, men på den israeliska sidan är det inget problem alls att ta sig till Döda Havet. Egged kör reguljärbussar från Jerusalem, Tel Aviv, Eilat och säkert andra platser också. Det går att åka till Döda Havet över dagen eller också kan man sova över på något av hotellen i området. Rekommenderas varmt!

 4. Robin W

  Jag var i jordanien för några veckor sedan och skulle säga att det är ett betydligt säkrare land i dagsläget än Israel.

 5. christer höglund

  Hej. Jag och min familj reser till Eilat den 17:e April-2010, för lite sol och bad.
  Vi funderade på en dagsutflykt till Döda havet, nu till min undran: Hur långt är det mellan Eilat och Döda Havet kan (Färdtid) med tanke på att vi har en 3 åring med oss och kan man åka fram ocj tillbaks över dagen utan att stressa?
  Ps. läser alla dina artiklar med stort intresse.
  Mvh Christer Höglund.

Svara till