Äventyr!

I morse började vi dagen med att ge oss ut på en ridtur! Vi hade läst om ett stall som låg alldeles i närheten av där vi bodde, och igår åkte vi förbi där och bokade upp oss alla fyra på en timmes ridtur kl 10 idag. Till våra karlars stora förtret kan jag väl säga😂 Det var under väldigt starka protester de ställde upp på det hela…

Hästarna var sadlade när vi kom – med westernsadlar förstås, och vi fick lära oss lite grunder i westernridning innan det bar iväg. Med oss hade vi wranglern Jessica och hon berättade en massa om ursprungsbefolkningen (indianerna) och om The Garden of Gods som vi red i, om dess stenformationer samt om skallerormar, coyotes och andra djur som finns i området.

En underbart mysig ridtur var det. Min häst var en Appaloosa och hette Kojak. Jonnes hette Undertaker och hade jobbat som begravningshäst tidigare, alltså dragit kistor vid begravningar. De andra hette Socks Two och Levita. Raser, vet ej, fick inget riktigt svar på det. Vi tackade både fyrbenta och tvåbenta och åkte vidare till ett jättemysigt matställe som Jess tipsade oss om. Det hette Omelette Parlor och hade jättegod genuin mat som var typisk för Colorado. Bl a green chili – en soppa/röra som är typisk för regionen – jättegod!

Därefter åkte vi till Manitou Cliff Dwellings, klippor i bergen som för länge sedan var indianboplatser men som numera är museum. Intressant att se hur indianerna levde.

Vi avslutade vårt besök i Colorado Springs med att stanna till och gå in på Ghost town museum. Det är ett museum som visar hur folk levde förr i den amerikanska västern. Det var häftigt att se alla gamla bevarade grejor och miljöerna de hade byggt upp. Gamla hästvagnar mm.

Sedan styrde vi kosan upp mot Denver igen där vi sover inatt inför vidare färd till Washington DC imorgon.

Natti, vi hörs i nästa delstat;)

Var den första som kommenterar

Svara till