Dinosaurier och pannkakor…

Sista dagen i DC innan hemfärd började vi med att tillbringa på National Museum of Natural History. Skelett, mumier, fossiler, dinosaurier, olika landdjur och havsdjur, stenarter och kristaller mm stod på agendan. Mycket intressant, men museerna är så infernaliskt stora så man skulle behöva minst en dag för varje museum. Vår lilla tid här är alldeles för lite för att hinna se tillräckligt. Vi har egentligen bara skummat igenom de tre museerna vi har varit på, och ändå har vi sett så mycket och fått så många intryck så vi har varit alldeles trötta i huvudet efter besöken. Men då har vi ju en bra anledning att åka tillbaka..😉 Något som egentligen är helt otroligt är att museerna har gratis inträde! En guidad tur kostar några dollar, men att gå runt själv är gratis.  Och då är det ändå massor av personal på dessa museer. Konstig ekvation, men superbra för alla oss intresserade turister.

Efter museet tog vi tunnelbanan till närmaste IHOP för att käka amerikanska pannkakor till lunch – en upplevelse i sig som bara måste göras en gång när man är här. En sockerchock som heter duga och man ångrar sig alltid efteråt, men det är gott just då😂

Sedan gick vi runt Vita Huset så vi fick se det från både fram- och baksida. Pampig kåk som egentligen ligger mitt i smeten men har gott om gräsmatta både framför o bakom.

Därefter ville John o Stephanie se Arlingtonkyrkogården men Pelle hade fått nog av kulturaliteter, så då delade vi på oss. Vi har varit där en gång förut och det är så sorgligt och känslosamt att se alla gravstenar så det fick vara för oss, som istället åkte hem till hotellet och kollade upp och fixade transport till flygplatsen för imorgon.

Middag intogs på samma matställe som i förrgår. Bra mat och nära hotellet. Drinkarna hoppade vi dock över idag..😜

Hoppas på bra wi-fi på planet hem, så kommer sista inlägget då.

Natti, see ya!

 

 

Var den första som kommenterar

Svara till