Kulturell dag igen

Sent omsider kommer här en dagbok över gårdagens bravader. Att det blev lite fördröjning beror på att vi blev lite på kanelen igårkväll…såg inte bokstäverna så bra då😂

Vi började med att promenera upp till Capitol Hill och titta på pampiga Capitolium – kupolen som man oftast ser i filmer mm, och som ofta förväxlas med Vita Huset.

Sedan gick vi in på The Museum of American Indians. Jättefint museum med massor av info om hur ursprungsbefolkningen har blivit behandlad mm.

Var även in på US Botanic Garden – ett gigantiskt växthus – till Pelles stora förtjusning. Dock var det så himla varmt och fuktigt där så vi gick snart ut, eftersom vi var klädda för vinterkyla. Washington var kallt igår, någon minusgrad, men idag ska det bli lite varmare.

Därefter gick vi in på National Air and Space Museum, ett häftigt ställe för den som är svag för sånt. Bl a kunde man se Charles Lindbergs ”Spirit of St Louis” och ett av Amelia Earharts plan.

Efter detta var vi så trötta i huvud och fötter samt kaffesugna, så vi gick på närmaste Starbucks och laddade upp oss och sedan satte vi oss på en buss – DC Circulator, röda linjen, som tog oss förbi en massa sevärdheter längs vägen bort till Lincoln Memorial där vi klev av. Wow, vad mycket större den byggnaden och gubben är än vad man tror! Fotade lite där och sen hoppade vi på Circulatorn igen för att åka hemåt. Vid Union Station hoppade vi av för att byta till blå linjen som skulle ta oss ända hem till strax utanför hotellet, men vi väntade o väntade men den dök aldrig upp så vi tog en taxi istället, då tårna var alldeles bortdomnade av kyla.

En kort vilopaus på hotellet och sedan ut till en närliggande restaurang, Scarlett, för en god middag. På hemvägen kunde vi inte låta bli att hoppa in och testa drinkarna på stället vi åt på kvällen innan, för de såg så goda ut😜 Och det var de!😂

Men nu är vi på fötter igen och ska strax ta metron upp till the Mall igen för ett till museibesök. Sen får vi se vad dagen bjuder på.

Bye for now!

Var den första som kommenterar

Svara till