Blev en snabbis till London – tillslut…

Hej allesammans,

Hela våren har jag varit sugen på att dra till Zurich till vintern, men det blev en resa tidigare än så! Jag och min sambo fick för oss att dra en spontanare till London nu i veckan. Vi tog ledigt och drog en sista minuten i måndags och ikväll flyger vi hemåt – förhoppningsvis. Vägen hit var nämligen ingen höjdare!

Först åkte vi tåg via Alvesta där vi skulle byta till Stockholm och det gick ju inte så himla bra direkt. Försenat tåg (bara ett enda spår från Kalmar till Alvesta, helt otroligt) och så vi fick springa som två galningar. Hann i alla fall med tåget precis och stannade en natt i Stockholm.

Sedan i måndags när vi skulle flyga från Arlanda, alla väskor incheckade och allt är gott, så märker vi att vårt flyg aldrig kommer. Blev en försening på tre timmar. Inte så himla kul direkt att tappa en halv dag i London och spendera den på flygplatsen istället. Men, men vi fick 200 kronor att använda i baren så det var ok!

I London har vi hittat på en hel del roligheter. Både jag och John har varit här tidigare men det var länge sedan sist. Tror jag gick i åttan när vi åkte hit med klassen och John har varit här en gång till sedan dess. Så det blev lite standard tursistgrejer liksom. Spana in Buckingham Palace (kul när man sett The Crown) och Sherlock Holmes adress där det fanns ett enkelt men schysst museum. Vi skulle gå in på Madame Tussauds fast det var ju bara att glömma. Säkert en timmes kö!

Alla säger att maten är ganska dålig här men jag håller inte med. Tycker vi har ätit gott. Åt en riktigt fin paj och sedan fish and chips såklart. Ölen är go med. Men visst det är väl inte som i Paris direkt, men klart gott!

Sedan gjorde vi en riktig bucket list grej och åkte ut till Stonehenge (länkar en bra info sida). Var fasen svinkallt men helt grymt häftigt att se! Fattar inte hur de byggde det. Oavsett om det var människor (eller utomjordingar som vissa tror). Magiskt i vart fall! 🙂

Nu ska vi snart dra iväg till Gatwick. Bokat biljetter och allt. Är inte särskilt nervös för att komma dit i tid, tågen går ju hela tiden, men däremot vill vi inte spendera hela natten på flygplatsen. Efter “Arlanda incidenten”, som jag och John kallar det, har vi läst på en del om vad man har för flygrättigheter om flyger strular. Och man har faktiskt rätt mycket att säga till om.

Självklart ska flygbolagen fixa ett nytt flyg, det förstår man ju och så var det på Arlanda med. De ska också fixa med matkuponger och sånt, precis som vi fick, men tydligen ska man också få hotell om förseningen drar ut på tiden. Detta känns ju rätt viktigt idag då vi åker så sent. Planet går 23.40 och om det blir inställt i några timmar tar vi hellre och sover någonstans och åker på morgonen. Tåget från Stockholm är ändå inte bokat än.

Det står också att man inte ska skriva på några papper eller så som kan komprimera ens rättigheter till vidare ersättning, utan det bästa är att trycka på att man vill ha matkuponger och hotell ändå. För det ska bolagen fixa. Sen om det blir jätteförsenat kan man klaga och be om mer ersättning.

Men hoppas så klart inte så blir fallet. Vill inte hålla på å böka heller. Utan nu vill vi bara ha en enkel och skön resa hem utan något krångel. Checka in väskorna, kliva ombord på planet och glida in på Arlanda tryggt och säkert.

Usch, vill inte låta gnällig. Vi har haft det grymt bra och kan verkligen rekommendera London för er som inte varit där, men tyckte också det var bra att upplysa lite om att man faktiskt har rättigheter! Är väldigt mycket förseningar numera.

Peace and love,

Anna

About Anna Johansson 1 artikel
Jag heter Anna och jag har ett stort intresse för att resa. Bor tillsammans med min sambo och våra två labradorer.

Var den första som kommenterar

Svara till