Sydostasien 5 veckor

Sittandes på en skumpig buss på väg in i Kambodja blir det dags att sammanfatta sluttampen på vår vistelse i Vietnam.

Efter Hoi An gjorde vi ett kort stopp i Ho Chi Minh city bara för att inse att storstäder inte verkar vara vår grej. Stressigt, varmt och massa intryck konstant. Blev därför att vi tog en 15 mils tur norröver, till den mysiga fiskestaden Mui Ne. 15 mil tänker du, ja det borde ta strax över timmen om man gasar på lite. Men inte i Vietnam. Här tar det 5 timmar. Borde nog ringa turist- och infrastrukturministern och påpeka vinsterna av att bygga ordentliga vägar!

I Mui Ne fick vi komma bort från stressen i storstaden och hittade ett schysst backpackerhotell med go atmosfär, bra mat och skönt häng vid poolen. Blev många timmar vid poolen.

Hyrde även vespa för att ta oss in i byn och få en liten större frihet. Underbart! Fram tills en uniformerad man med hjälm och batong pekade oss åt sidan. Lägligt stog en motorcykel med orden ”police” på plats. Hans kompanjon önskade se mitt körkort och eftersom jag inte hade ett internationellt körkort (ni ska se hur folk kör här nere… Tror ingen har körkort egentligen) så skulle vi få böter på motsvarande 350 kronor. Pengar som såklart skulle betalas kontant på plats. För att göra en lång historia kort slutade det med att han prutade ner sig själv till 250 kr och att det framkom när vi kom tillbaka till hotellet att de förmodligen var trädgårdsmästare eller liknande.. Nästan alla yrkesgrupper här nere har uniform och trafikpoliserna har gula uniformer. Dessa hade gröna. Sen står det inte ”police” på deras motorcyklar utan den korrekta förkortningen CSGT. Bluffkontot belastas mer för vår del i Vietnam 😊

I övrigt har dagarna bjudit på ett fint möte med en gammal buddhistisk munk som inte kunde ett ord engelska och som bara log hela tiden. Vi (Anna) har även hunnit bränna oss ordentlig samt att vi har fått se hur man filear levande bläckfiskar.

Nu väntar ett par dagar för oss i Phnom Penh för att sedan ta oss vidare till Siem Reap och Angkor Wat.

Puss och kram från oss.

Var den första som kommenterar

Svara till